Press "Enter" to skip to content

Linzer keksz recept


Linzer keksz tányéron

Végtelenül egyszerű linzer kekszet sütöttem a minap. Ez egy alaprecept, amit többféle módon lehet variálni, mint ahogy én is tettem a plusz ízesítésekkel. Gyakran készítik ezt a kekszet úgy is, hogy 2 megsült kekszet lekvárral összeragasztanak. Tehát nyugodtan elengedhetjük ennél a receptnél is a fantáziánkat. Csak bátran!

hirdetés

Linzer keksz recept

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A porcukrot, a puha vajat kikeverjük a tojások sárgájával, majd beleszórjuk a lisztet. Én most az eredeti recepten annyit változtattam, hogy kevertem a tésztába kávét, fahéjat és rumaromát. Összegyúrjuk. Gyúrás közben pár kanál tejjel lazíthatjuk a tésztát.
  2. A keksznek egy másik variációja szerint a tojásfehérjével megkenjük a már kisült kekszeket és cukorba mártjuk. Én ezt most elhagytam.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.
  4. A kekszeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Linzer keksz tányéron
A linzer keksz recept egy jó kávé mellé kitűnő választás.
hirdetés
Linzer keksz tányéron

Linzer keksz

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS12 minutes
ELKÉSZÍTÉS52 minutes
FOGÁSKeksz
KONYHAHagyományos
ADAG 60 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojássárga
  • kevés tej
  • 1 evőkanál instantkávé
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál rumaroma

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztet összekeverjük a sütőporral. A porcukrot, a puha vajat kikeverjük a tojások sárgájával, majd beleszórjuk a lisztet. Én most az eredeti recepten annyit változtattam, hogy kevertem a tésztába kávét, fahéjat és rumaromát. Összegyúrjuk. Gyúrás közben pár kanál tejjel lazíthatjuk a tésztát.
  • A keksznek egy másik variációja szerint a tojásfehérjével megkenjük a már kisült kekszeket és cukorba mártjuk. Én ezt most elhagytam.
  • Lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.
  • A kekszeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Linzer keksz recept jellemzői

"Linzer keksz recept" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>