Végtelenül egyszerű linzer kekszet sütöttem a minap. Ez egy alaprecept, amit többféle módon lehet variálni, mint ahogy én is tettem a plusz ízesítésekkel. Gyakran készítik ezt a kekszet úgy is, hogy 2 megsült kekszet lekvárral összeragasztanak. Tehát nyugodtan elengedhetjük ennél a receptnél is a fantáziánkat. Csak bátran!
hirdetés
Linzer keksz recept
- A lisztet összekeverjük a sütőporral. A porcukrot, a puha vajat kikeverjük a tojások sárgájával, majd beleszórjuk a lisztet. Én most az eredeti recepten annyit változtattam, hogy kevertem a tésztába kávét, fahéjat és rumaromát. Összegyúrjuk. Gyúrás közben pár kanál tejjel lazíthatjuk a tésztát.
- A keksznek egy másik variációja szerint a tojásfehérjével megkenjük a már kisült kekszeket és cukorba mártjuk. Én ezt most elhagytam.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.
- A kekszeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Linzer keksz
HOZZÁVALÓK
- 40 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2 tojássárga
- kevés tej
- 1 evőkanál instantkávé
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál rumaroma
ELKÉSZÍTÉS
- A lisztet összekeverjük a sütőporral. A porcukrot, a puha vajat kikeverjük a tojások sárgájával, majd beleszórjuk a lisztet. Én most az eredeti recepten annyit változtattam, hogy kevertem a tésztába kávét, fahéjat és rumaromát. Összegyúrjuk. Gyúrás közben pár kanál tejjel lazíthatjuk a tésztát.
- A keksznek egy másik variációja szerint a tojásfehérjével megkenjük a már kisült kekszeket és cukorba mártjuk. Én ezt most elhagytam.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.
- A kekszeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
hirdetés
hirdetés
"Linzer keksz recept" Hozzászólások