Press "Enter" to skip to content

Gyömbéres csokis keksz


Gyömbéres csokis keksz tányérra szedve

A gyömbér egy ásványi anyagokban (magnézium, foszfor, kálium, vas, cink) és vitaminokban (A, C, E, B) gazdag gyógyhatású fűszer. Nyugtatja a gyomrot, javítja az emésztést, csökkenti a lázat, csillapítja a köhögést. A zabpehely gazdag fehérjében, rostban. Segíti az emésztést, növeli a teljesítőképességet. Tehát ezzel a gyömbéres csokis keksz recepttel nem csak finom kekszet készíthetsz, hanem még az egészségedet is támogatod.

hirdetés

Gyömbéres csokis keksz recept

  1. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
  2. A cukrot és a puha vajat fakanállal kikavarjuk. A gyömbért egy éles késsel meghámozzuk és a cukros vajba reszeljük.
  3. A lisztet, a zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felaprított csokit.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. Összekeverjük a vajkrémet a száraz hozzávalókkal és hozzáöntjük a tejet. Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk még egy kevés tejet hozzá. Jól eldolgozzuk a masszát és vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és a tepsibe helyezzük.
  6. Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Közben vigyázzunk, meg ne égjen! Ha egy kis színt kap, akkor kész is a keksz.

Jó étvágyat kívánok!

Gyömbéres csokis keksz tányérra szedve
Gyömbéres csokis keksz egy jó kávé mellé tökéletes.
hirdetés
Gyömbéres csokis keksz tányérra szedve

Gyömbéres csokis keksz

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSKeksz
KONYHAKísérletező
ADAG 40 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg zabpehely
  • 12,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 cm friss gyömbér
  • 30 ml tej
  • 5 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
  • A cukrot és a puha vajat fakanállal kikavarjuk. A gyömbért egy éles késsel meghámozzuk és a cukros vajba reszeljük.
  • A lisztet, a zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felaprított csokit.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • Összekeverjük a vajkrémet a száraz hozzávalókkal és hozzáöntjük a tejet. Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk még egy kevés tejet hozzá. Jól eldolgozzuk a masszát és vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és a tepsibe helyezzük.
  • Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Közben vigyázzunk, meg ne égjen! Ha egy kis színt kap, akkor kész is a keksz.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Gyömbéres csokis keksz jellemzői

"Gyömbéres csokis keksz" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirdetés