A gyömbér egy ásványi anyagokban (magnézium, foszfor, kálium, vas, cink) és vitaminokban (A, C, E, B) gazdag gyógyhatású fűszer. Nyugtatja a gyomrot, javítja az emésztést, csökkenti a lázat, csillapítja a köhögést. A zabpehely gazdag fehérjében, rostban. Segíti az emésztést, növeli a teljesítőképességet. Tehát ezzel a gyömbéres csokis keksz recepttel nem csak finom kekszet készíthetsz, hanem még az egészségedet is támogatod.
hirdetés
Gyömbéres csokis keksz recept
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
- A cukrot és a puha vajat fakanállal kikavarjuk. A gyömbért egy éles késsel meghámozzuk és a cukros vajba reszeljük.
- A lisztet, a zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felaprított csokit.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Összekeverjük a vajkrémet a száraz hozzávalókkal és hozzáöntjük a tejet. Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk még egy kevés tejet hozzá. Jól eldolgozzuk a masszát és vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és a tepsibe helyezzük.
- Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Közben vigyázzunk, meg ne égjen! Ha egy kis színt kap, akkor kész is a keksz.
Jó étvágyat kívánok!

hirdetés
Gyömbéres csokis keksz
HOZZÁVALÓK
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg zabpehely
- 12,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 cm friss gyömbér
- 30 ml tej
- 5 dkg étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
- A cukrot és a puha vajat fakanállal kikavarjuk. A gyömbért egy éles késsel meghámozzuk és a cukros vajba reszeljük.
- A lisztet, a zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felaprított csokit.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Összekeverjük a vajkrémet a száraz hozzávalókkal és hozzáöntjük a tejet. Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk még egy kevés tejet hozzá. Jól eldolgozzuk a masszát és vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és a tepsibe helyezzük.
- Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Közben vigyázzunk, meg ne égjen! Ha egy kis színt kap, akkor kész is a keksz.
hirdetés
hirdetés
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Gyömbéres csokis keksz" Hozzászólások