Rumos, mazsolás kiskifli receptje. A konyhában kevésbé járatosoknak is tudom ajánlani ezt a kekszreceptet. Kevés hozzávalókból könnyen és rövid idő alatt elkészülsz vele. Ráadásul nem kell nyújtani, a formázása is gyerekjáték. Teázáshoz, kávézáshoz, vendégek fogadásához is kitűnő nasi.
hirdetés
Rumos mazsolás kiskifli recept
- A mazsolát egy kis tálba szórjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Keverünk hozzá egy teáskanálnyi rumaromát és pár percig ázni hagyjuk.
- A puha vajat elkeverjük a porcukorral és a tojással. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, összekavarjuk.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A mazsolát leszűrjük ezt is a tésztába keverjük, kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos tésztát kaptunk, egy kevés lisztet adhatunk hozzá. Ügyeljünk, hogy a végén lágy tésztánk legyen.
- Ha kész, diónyi golyókat gömbölyítünk, majd ezeket a golyókat kifliformájúra sodorjuk az ujjaink között. Tepsibe rakjuk és rózsaszínűre sütjük.
- Hagyjuk kihűlni. Majd a porcukor, rumaroma és egy pici víz keverékével a kifliket meglocsoljuk. Így hagyjuk, míg a máz a megszárad.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Rumos mazsolás kiskifli
HOZZÁVALÓK
Keksz hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg puha vaj
- 1 db tojás
- 10 dkg mazsola
- tej
- rumaroma
Máz hozzávalói:
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál rumaroma
ELKÉSZÍTÉS
- A mazsolát egy kis tálba szórjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Keverünk hozzá egy teáskanálnyi rumaromát és pár percig ázni hagyjuk.
- A puha vajat elkeverjük a porcukorral és a tojással. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, összekavarjuk.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A mazsolát leszűrjük ezt is a tésztába keverjük, kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos tésztát kaptunk, egy kevés lisztet adhatunk hozzá. Ügyeljünk, hogy a végén lágy tésztánk legyen.
- Ha kész, diónyi golyókat gömbölyítünk, majd ezeket a golyókat kifliformájúra sodorjuk az ujjaink között. Tepsibe rakjuk és rózsaszínűre sütjük.
- Hagyjuk kihűlni. Majd a porcukor, rumaroma és egy pici víz keverékével a kifliket meglocsoljuk. Így hagyjuk, míg a máz a megszárad.
hirdetés
hirdetés
"Rumos mazsolás kiskifli" Hozzászólások