Press "Enter" to skip to content

Rumos mazsolás kiskifli


Rumos, mazsolás kiskifli keksz

Rumos, mazsolás kiskifli receptje. A konyhában kevésbé járatosoknak is tudom ajánlani ezt a kekszreceptet. Kevés hozzávalókból könnyen és rövid idő alatt elkészülsz vele. Ráadásul nem kell nyújtani, a formázása is gyerekjáték. Teázáshoz, kávézáshoz, vendégek fogadásához is kitűnő nasi.

hirdetés

Rumos mazsolás kiskifli recept

  1. A mazsolát egy kis tálba szórjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Keverünk hozzá egy teáskanálnyi rumaromát és pár percig ázni hagyjuk.
  2. A puha vajat elkeverjük a porcukorral és a tojással. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, összekavarjuk.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  4. A mazsolát leszűrjük ezt is a tésztába keverjük, kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos tésztát kaptunk, egy kevés lisztet adhatunk hozzá. Ügyeljünk, hogy a végén lágy tésztánk legyen.
  5. Ha kész, diónyi golyókat gömbölyítünk, majd ezeket a golyókat kifliformájúra sodorjuk az ujjaink között. Tepsibe rakjuk és rózsaszínűre sütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni. Majd a porcukor, rumaroma és egy pici víz keverékével a kifliket meglocsoljuk. Így hagyjuk, míg a máz a megszárad.

Jó étvágyat kívánok!

Rumos, mazsolás kiskifli keksz
A rumos, mazsolás kiskifli kiváló kisérője egy csésze illatos kávénak.
hirdetés
Rumos, mazsolás kiskifli keksz

Rumos mazsolás kiskifli

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Pihenőidő15 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 10 minutes
FOGÁSKeksz
KONYHAHagyományos
ADAG 35 darab

HOZZÁVALÓK
  

Keksz hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • tej
  • rumaroma

Máz hozzávalói:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál rumaroma

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A mazsolát egy kis tálba szórjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Keverünk hozzá egy teáskanálnyi rumaromát és pár percig ázni hagyjuk.
  • A puha vajat elkeverjük a porcukorral és a tojással. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, összekavarjuk.
  • A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  • A mazsolát leszűrjük ezt is a tésztába keverjük, kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos tésztát kaptunk, egy kevés lisztet adhatunk hozzá. Ügyeljünk, hogy a végén lágy tésztánk legyen.
  • Ha kész, diónyi golyókat gömbölyítünk, majd ezeket a golyókat kifliformájúra sodorjuk az ujjaink között. Tepsibe rakjuk és rózsaszínűre sütjük.
  • Hagyjuk kihűlni. Majd a porcukor, rumaroma és egy pici víz keverékével a kifliket meglocsoljuk. Így hagyjuk, míg a máz a megszárad.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Rumos mazsolás kiskifli jellemzői

"Rumos mazsolás kiskifli" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük