Fahéjas keksz recept. Ismered azt az érzést, hogy „Úgy ennék valamit!”, vagy: „De jól esne a kávéhoz egy kelt falat finomság!”? De mi legyen az? Na, ezért sütök rendszeresen kekszeket. A kekszsütés általában nem időigényes, csak egy kis rutin és fantázia, és már kész is. Ez a fahéjas keksz is könnyen és gyorsan elkészíthető.
hirdetés
Fahéjas keksz recept
- A krémhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, belekanalazzuk a barnacukrot és a fahéjat, majd félre tesszük és kihűtjük.
- Míg a krémünk hűl, összeállítjuk a tésztát. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sütőport. Hozzáadjuk a porcukrot, a puha vaja, az egész tojást és egy csipetnyi sót. Jól összegyúrjuk, szép egynemű, sima tésztát kapunk.
- A tepsibe sütőpapírt helyezünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a kihűlt krémet rákenjük és két irányból feltekerjük: alulról is a közepéig és felülről is a közepéig, majd a két tekercs találkozásánál ketté vágjuk. Így lett kéthosszú tekercsünk, amit kb. egy centis szeletekre vágjuk és a tepsibe rakosgatjuk. Addig sütjük, míg egy kis színt kapnak a kekszek és érezni a fahéj illatát.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Fahéjas keksz
HOZZÁVALÓK
Keksz hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 17 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
- fél csomag sütőpor
- pici só
Kenés hozzávalói:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3-4 evőkanál barnacukor
- 2 evőkanál fahéj
ELKÉSZÍTÉS
- A krémhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, belekanalazzuk a barnacukrot és a fahéjat, majd félre tesszük és kihűtjük.
- Míg a krémünk hűl, összeállítjuk a tésztát. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sütőport. Hozzáadjuk a porcukrot, a puha vaja, az egész tojást és egy csipetnyi sót. Jól összegyúrjuk, szép egynemű, sima tésztát kapunk.
- A tepsibe sütőpapírt helyezünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a kihűlt krémet rákenjük és két irányból feltekerjük: alulról is a közepéig és felülről is a közepéig, majd a két tekercs találkozásánál ketté vágjuk. Így lett kéthosszú tekercsünk, amit kb. egy centis szeletekre vágjuk és a tepsibe rakosgatjuk. Addig sütjük, míg egy kis színt kapnak a kekszek és érezni a fahéj illatát.
hirdetés
hirdetés
"Fahéjas keksz" Hozzászólások