Press "Enter" to skip to content

Mákos zserbó


Lekváros mákos zserbó felszeletelve

Készülj fel, hogy a mákos zserbóval új szintre emeld az édesszájúak élvezetét! A mákos zserbó édes és kesernyés ízének hála tökéletes ízkavalkád van minden egyes falatban. Bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet ez a fantasztikus sütemény! Merülj el a mákos világában és élvezd az ízek harmóniáját!

hirdetés

Mákos zserbó recept

  1. A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tészta többi hozzávalóit kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk.
  3. Amikor már összeállt a tészta, elkezdjük dagasztani. Laza, kissé hólyagos tésztát kapunk, csak ne adjuk fel!
  4. Dagasztás után letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  5. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk. 1/3 részt kinyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
  6. Majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukros darált mák felével. Ezután ráfektetjük a következő kinyújtott tésztát, jöhet rá lekvár és a cukros darált mák.
  7. A 3. tésztát is ráborítjuk, de erre nem teszünk semmit.
  8. Addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik 180 fokra. Majd betesszük a sütőbe és kb. 40 perc megsütjük.
  9. Közben a csokit feldaraboljuk, vízgőz felett felolvasztjuk. Adunk hozzá olajat is.
  10. A megsült mákos zserbó tetejét még forrón megkenjük ezzel az olvasztott csokival.
Lekváros mákos zserbó felszeletelve
Lekváros-mákos zserbó
hirdetés
Lekváros mákos zserbó felszeletelve

Mákos zserbó

Íme itt a részletes recept a lekváros-mákos zserbó elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS40 minutes
Pihenőidő50 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 30 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • tál
  • nyújtódeszka vagy lisztezett nyújtófelület
  • nyújtófa
  • kanál
  • tepsi
  • sütő
  • kis lábas
  • tányér

HOZZÁVALÓK
  

A zserbó tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipetnyi
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő

A mákos töltelék hozzávalói:

  • 30 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 1 üveg meggy- vagy eperlekvár

A mákos zserbó teteje hozzávalói:

  • 15 dkg csoki
  • 1 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A tészta többi hozzávalóit kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk.
  • Amikor már összeállt a tészta, elkezdjük dagasztani. Laza, kissé hólyagos tésztát kapunk, csak ne adjuk fel!
  • Dagasztás után letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  • Ezután a tésztát 3 részre osztjuk. 1/3 részt kinyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
  • Majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukros darált mák felével. Ezután ráfektetjük a következő kinyújtott tésztát, jöhet rá lekvár és a cukros darált mák.
  • A 3. tésztát is ráborítjuk, de erre nem teszünk semmit.
  • Addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik 180 fokra. Majd betesszük a sütőbe és kb. 40 perc megsütjük.
  • Közben a csokit feldaraboljuk, vízgőz felett felolvasztjuk. Adunk hozzá olajat is.
  • A megsült mákos zserbó tetejét még forrón megkenjük ezzel az olvasztott csokival.
hirdetés

Így elkészült a lekváros-mákos zserbó süteményünk! Várd meg míg megdermed az olvasztott csoki, majd élvezd a mák kellően kesernyés és a lekvár remekül hozzáillő édes ízét.

Íme néhány sütemény recept, ha még szeretnél hasonló finomságú süteményeket készíteni! » Sütemény receptek ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Mákos zserbó jellemzői

"Mákos zserbó" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>