Készülj fel, hogy a mákos zserbóval új szintre emeld az édesszájúak élvezetét! A mákos zserbó édes és kesernyés ízének hála tökéletes ízkavalkád van minden egyes falatban. Bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet ez a fantasztikus sütemény! Merülj el a mákos világában és élvezd az ízek harmóniáját!
hirdetés
Mákos zserbó recept
- A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A tészta többi hozzávalóit kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk.
- Amikor már összeállt a tészta, elkezdjük dagasztani. Laza, kissé hólyagos tésztát kapunk, csak ne adjuk fel!
- Dagasztás után letakarjuk és duplájára kelesztjük.
- Ezután a tésztát 3 részre osztjuk. 1/3 részt kinyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
- Majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukros darált mák felével. Ezután ráfektetjük a következő kinyújtott tésztát, jöhet rá lekvár és a cukros darált mák.
- A 3. tésztát is ráborítjuk, de erre nem teszünk semmit.
- Addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik 180 fokra. Majd betesszük a sütőbe és kb. 40 perc megsütjük.
- Közben a csokit feldaraboljuk, vízgőz felett felolvasztjuk. Adunk hozzá olajat is.
- A megsült mákos zserbó tetejét még forrón megkenjük ezzel az olvasztott csokival.

hirdetés
Mákos zserbó
Íme itt a részletes recept a lekváros-mákos zserbó elkészítéséhez!
Felszerelés
- tál
- nyújtódeszka vagy lisztezett nyújtófelület
- nyújtófa
- kanál
- tepsi
- sütő
- kis lábas
- tányér
HOZZÁVALÓK
A zserbó tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 csipetnyi só
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
A mákos töltelék hozzávalói:
- 30 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 1 üveg meggy- vagy eperlekvár
A mákos zserbó teteje hozzávalói:
- 15 dkg csoki
- 1 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS
- A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A tészta többi hozzávalóit kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk.
- Amikor már összeállt a tészta, elkezdjük dagasztani. Laza, kissé hólyagos tésztát kapunk, csak ne adjuk fel!
- Dagasztás után letakarjuk és duplájára kelesztjük.
- Ezután a tésztát 3 részre osztjuk. 1/3 részt kinyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
- Majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukros darált mák felével. Ezután ráfektetjük a következő kinyújtott tésztát, jöhet rá lekvár és a cukros darált mák.
- A 3. tésztát is ráborítjuk, de erre nem teszünk semmit.
- Addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik 180 fokra. Majd betesszük a sütőbe és kb. 40 perc megsütjük.
- Közben a csokit feldaraboljuk, vízgőz felett felolvasztjuk. Adunk hozzá olajat is.
- A megsült mákos zserbó tetejét még forrón megkenjük ezzel az olvasztott csokival.
hirdetés
Így elkészült a lekváros-mákos zserbó süteményünk! Várd meg míg megdermed az olvasztott csoki, majd élvezd a mák kellően kesernyés és a lekvár remekül hozzáillő édes ízét.
Íme néhány sütemény recept, ha még szeretnél hasonló finomságú süteményeket készíteni! » Sütemény receptek ITT!
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Mákos zserbó" Hozzászólások