Press "Enter" to skip to content

Sertéspörkölt

Sertéspörkölt lábasban

Ahány ház, annyi szokás. És ez igaz a sertéspörkölt készítésre is. A magyar konyha egyik alapja, meghatározó elelme a pörkölt, amit a pásztoroktól tanultunk el. Az állatok őrzése mellett tökéletesedett ki a kicsit csípős, szaftos húsétel. A neve arra utal, hogy a hagymás zsíron kicsit megpirították a húst, ezáltal az ízek benne maradtak. Minél több hagymával készítjük, annál sűrűbb szaftot kapunk.

hirdetés

Sertéspörkölt recept

  1. A húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre van szükség.
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsíron rózsaszínűre sütjük.
  3. Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük és addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik. Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.
  4. Főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, tarhonyával tálalhatjuk és savanyúságot adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Sertéspörkölt lábasban
A sertéspörkölt a hús imádók egyik kedvence.

Sertéspörkölt

Sertéspörkölt lábasban
Előkészítés: 40 minutes
Sütés / Főzés: 1 hour 30 minutes
Összesen: 2 hours 10 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Ebéd
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 1 kg sertés lapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika
hirdetés

Elkészítés

  • A húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre van szükség.
  • Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsíron rózsaszínűre sütjük.
  • Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük és addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik. Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.
  • Főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, tarhonyával tálalhatjuk és savanyúságot adunk mellé.
hirdetés:

Sertéspörkölt jellemzői

"Sertéspörkölt" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük