Press "Enter" to skip to content

Almás piskóta

Almás piskóta tányéron

Almás piskóta receptje. Vendégeket vársz, de nincs sok időd az előkészületekre, vagy csak valami édességet kíván a család? Semmi gond. Ezek a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók és az elkészítéséhez sem kell konyhatündérnek lenned. Az alma, a citrom, a fahéj és a vanília finom illata és íze mindenkit rabul ejt.

hirdetés

Almás piskóta recept

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük.
  2. A tojásokat megmossuk. Ketté választjuk és a fehérjéből keményhabot verünk.
  3. A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Óvatosan a habot is hozzáadjuk.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, az almadarabokat rászórjuk.
  5. Amikor kihűlt, felszeleteljük és fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Almás piskóta tányéron
Egy igazán finom almás piskóta sütemény.

Almás piskóta

Almás piskóta tányéron
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Összesen: 1 hour 5 minutes
Adag: 6 adag
Fogás: Desszert
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 5 db alma
  • csipet
  • porcukor, fahéj szóráshoz
hirdetés

Elkészítés

  • Az almákat megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük.
  • A tojásokat megmossuk. Ketté választjuk és a fehérjéből keményhabot verünk.
  • A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Óvatosan a habot is hozzáadjuk.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, az almadarabokat rászórjuk.
  • Amikor kihűlt, felszeleteljük és fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
hirdetés:

Almás piskóta jellemzői

"Almás piskóta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük