Press "Enter" to skip to content

Tejfölös lucskos káposzta

Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel

Merülj el a magyar konyha ízeiben ezzel a könnyen elkészíthető tejfölös lucskos káposzta recepttel! Kezdőknek is ideális, garantáltan nem ronthatod el. Ez az időtakarékos egytálétel leveszi a terhet a köret készítésről!

hirdetés

Tejfölös lucskos káposzta recept

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd amikor a tűzről levesszük megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  2. A megmosott, felkockázott oldalast rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
  3. Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd elnegyedeljük és legyaluljuk. (Érdemes nem túl vékony csíkokra vágni.)
  4. Ha az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.

Közben elkészítjük a rántást:

  1. Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
  2. A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  3. Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  4. Majd kb. 5 perccel a lucskos káposzta elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra és együtt még egyszer összerottyantjuk.
  5. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel
Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel

Tejfölös lucskos káposzta

Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel
Előkészítés: 20 minutes
Sütés / Főzés: 1 hour 30 minutes
Összesen: 1 hour 50 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 1 fej fehérkáposzta
  • 80 dkg porcogós oldalas vagy sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • borsikafű
  • liszt a rántáshoz
  • 1 nagy pohár tejföl hogy mindenkinek elég legyen
hirdetés

Elkészítés

  • A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd amikor a tűzről levesszük megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  • A megmosott, felkockázott oldalast rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
  • Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd elnegyedeljük és legyaluljuk. (Érdemes nem túl vékony csíkokra vágni.)
  • Ha az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.

Közben elkészítjük a rántást:

  • Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
  • A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  • Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  • Majd kb. 5 perccel a lucskos káposzta elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra és együtt még egyszer összerottyantjuk.
  • Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
    Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel

Jó étvágyat kívánok!

Próbáld ki a hagyományos lucskos káposzta receptünket is!

hirdetés:

Tejfölös lucskos káposzta jellemzői

Comments are closed.