Fedezd fel az egészség és ízorgia tökéletes kombinációját a céklatorta világában! Ezt a céklatortát imádni fogod – különlegesen finom és még egészséges is! Készítsük el ezt a fantasztikus céklatortát, amely egyszerre kényeztet és gondoskodik is rólunk!
hirdetés
Brutál csokis céklatorta recept
- A cékla két végét levágjuk és alaposan megmossuk. Egy kis fazékban héjastól puhára főzzük.
- Ha megfőtt, a vizet leszűrjük róla, várunk egy kicsit, hogy meghűljön, majd egy késsel meghámozzuk és összeturmixoljuk a cukorral és a tojásokkal.
- Ha kész az összeturmixolt cékla, akkor egy tálba öntjük és fakanállal összekeverjük az olajjal.
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd beleaprítjuk a csokinkat.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- A száraz és nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük és a tortaformába simítjuk.
- Kb. 40-45 percig sütjük. Érdemes egy hústűvel középen megszúrni, hogy biztosak legyünk, már elkészült a tortánk. (Ha a tűre ráragadt a tészta, még sütni kell!)
hirdetés
Csokis céklatorta
Itt a csokis céklatorta recept, ami amellett, hogy fantasztikusan finom, még egészséges is. És ráadásul a céklának köszönhetően különleges finomság.
Felszerelés
- 1 tortaforma kapcsos
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg cékla
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 7 dkg kakaópor cukrozatlan
- 10 dkg étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
- A cékla két végét levágjuk és alaposan megmossuk. Egy kis fazékban héjastól puhára főzzük.
- Ha megfőtt, a vizet leszűrjük róla, várunk egy kicsit, hogy meghűljön, majd egy késsel meghámozzuk és összeturmixoljuk a cukorral és a tojásokkal.
- Ha kész az összeturmixolt cékla, akkor egy tálba öntjük és fakanállal összekeverjük az olajjal.
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd beleaprítjuk a csokinkat.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- A száraz és nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük és a tortaformába simítjuk.
- Kb. 40-45 percig sütjük. Érdemes egy hústűvel középen megszúrni, hogy biztosak legyünk, már elkészült a tortánk.(Ha a tűre ráragadt a tészta, még sütni kell!)
hirdetés
A cékla többszörösen hasznos élelmünk az egészségünkre nézve. Ásványi anyagokban gazdag (kálium, magnézium, vas). Javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást. A jó minőségű kakaópor és a magas kakaótartalmú csoki szintén egészséges. Csökkenti a szorongást, élénkíti az agyműködést.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Céklatorta" Hozzászólások