Press "Enter" to skip to content

Céklatorta


Brutál csokis céklatorta

A cékla többszörösen hasznos élelmünk az egészségünkre nézve. Ásványi anyagokban gazdag (kálium, magnézium, vas). Javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást. A jó minőségű kakaópor és a magas kakaótartalmú csoki szintén egészséges. Csökkenti a szorongást, élénkíti az agyműködést. Tehát itt egy céklatorta recept, ami amellett, hogy fantasztikusan finom, még egészséges is. És ráadásul a céklának köszönhetően különleges finomság.

Brutál csokis céklatorta recept

  1. A cékla két végét levágjuk és alaposan megmossuk. Egy kis fazékban héjastól puhára főzzük. Ha megfőtt, a vizet leszűrjük róla, várunk egy kicsit, hogy meghűljön, majd egy késsel meghámozzuk és összeturmixoljuk a cukorral és a tojásokkal.
  2. Ha kész, egy tálba öntjük és fakanállal összekeverjük az olajjal.
  3. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd beleaprítjuk a csokinkat.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  5. A száraz és nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük és a tortaformába simítjuk. Kb. 40-45 percig sütjük. Érdemes egy hústűvel középen megszúrni, hogy biztosak legyünk, már elkészült a tortánk. Ha a tűre ráragadt a tészta, még sütni kell.

Jó étvágyat kívánok!

Brutál csokis céklatorta
Brutál csokis céklatorta az igazán édesszájúak számára.
Brutál csokis céklatorta

Céklatorta

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra
SÜTÉS/FŐZÉS45 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 45 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAKísérletező
ADAG 8 szelet

HOZZÁVALÓK
  

  • 20 dkg cékla
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 7 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cékla két végét levágjuk és alaposan megmossuk. Egy kis fazékban héjastól puhára főzzük. Ha megfőtt, a vizet leszűrjük róla, várunk egy kicsit, hogy meghűljön, majd egy késsel meghámozzuk és összeturmixoljuk a cukorral és a tojásokkal.
  • Ha kész, egy tálba öntjük és fakanállal összekeverjük az olajjal.
  • Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd beleaprítjuk a csokinkat.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  • A száraz és nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük és a tortaformába simítjuk. Kb. 40-45 percig sütjük. Érdemes egy hústűvel középen megszúrni, hogy biztosak legyünk, már elkészült a tortánk. Ha a tűre ráragadt a tészta, még sütni kell.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Céklatorta jellemzői

"Céklatorta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.