A meggyes zselés süti elkészítése után, egy igazán könnyű és savanykás finomságot tálalhatsz. A vaníliapudingon a tejföl egy kis savanykás ízt ad süteménynek. Ezt tovább fokozza még a meggy íze. A zselé erre már csak ráadás. Mindenkinek ajánlom meggyes zselés sütit kipróbálásra!
hirdetés
Meggyes zselés süti recept
- A sütőporral elkevert lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot és beleütjük a tojást.
- Jól összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a meggyes tölteléket.
- A pudingot 3 dl tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejfölt.
- A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. (Készíthetjük befőttből is, a levét akkor se öntsük ki.)
Majd befejezzük a sütemény tésztát.
- A tésztát kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. Előtte jól lisztezzük be, mert ragad.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
- Majd rákenjük a pudingot és sűrűn kirakjuk a meggyel.
- 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a zselét.
- A zselét a csomagoláson található leírása alapján elkészítjük.
- A zselét cukorral és a vízzel elkészítjük. (Hogy még ízletesebb legyen a zselé víz helyett meggynek a levét is használhatjuk.)
- A megsült tésztánkat ezzel a zselével bevonjuk és hagyjuk megdermedni.
- Tálalás előtt tegyük hűtőbe a meggyes zselés sütinket!
hirdetés
Meggyes zselés süti
Meggyes zselés süti recept:A meggyes zselés süti tésztát akár egy fél nappal előbb is összeállíthatjuk. Gyakorlatilag a finomságunkat részeltekben elkészíthetjük, amikor időnk engedi. És ezáltal már csak az összeállítás marad hátra. Vegyük azt azért figyelembe, hogy hidegen a legfinomabb meggyes zselés süti. Tehát fogyasztás előtt 2-3 órát érdemes a hűtőben tartani ezt a meggyes sütit.
HOZZÁVALÓK
Meggyes zselés süti Tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 1 kávés kanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 db tojás
Meggyes zselés süti Töltelék hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 30-40 dkg kimagozott meggy
Zselé hozzávalói:
- 2 csomag piros tortazselé
- 4-5 evőkanál cukor
- 5 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
Meggyes zselés süti Tészta:
- A sütőporral elkevert lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot és beleütjük a tojást.
- Jól összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
Meggyes süti Töltelék:
- A pudingot 3 dl tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejfölt.
- A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. (Készíthetjük befőttből is, a levét akkor se öntsük ki.)
Meggyes zselés süti Tészta és Töltelék:
- A tésztát kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. Előtte jól lisztezzük be, mert ragad.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
- Majd rákenjük a pudingot és sűrűn kirakjuk a meggyel.
- 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Zselé:
- A zselét a csomagoláson található leírása alapján elkészítjük.
- A zselét cukorral és a vízzel elkészítjük. (Hogy még ízletesebb legyen a zselé víz helyett meggynek a levét is használhatjuk.)
- A megsült tésztánkat ezzel a zselével bevonjuk és hagyjuk megdermedni.
- Tálalás előtt tegyük hűtőbe a meggyes zselés sütinket!
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
További meggyes sütemények
Ha még több meggyes sütire fáj a fogad, akkor jó hírem van. Itt van még több nagyon finom meggyes süti, amik közül kedvedre válogathatsz:
- Meggyes tejespite »
- Joghurtos meggyes pite »
- Csokis meggyes muffin »
- Meggyes mákos torta »
- Kelt meggyes pite »
hirdetés
"Meggyes zselés süti" Hozzászólások