Press "Enter" to skip to content

Meggyes zselés sütemény


Meggyes zselés sütemény tányéron

Üdítően friss sütit készítettem a hétvégén. Nem múlhat el a nyár enélkül a meggyes zselés sütemény nélkül. Igazán hűsítő finomságot tálalhatsz a családnak, vendégeknek, ha elkészíted. A vaníliapudingot a tejföl egy kis savanykás ízt ad, ezt fokozza még a meggy íze. A zselé már csak ráadás. Egy probléma van csak vele, gyorsan elfogy. Vagy eleve dupla adagot kell készíteni. A sütemény elkészítésével nincsen túl sok gond. A tésztát akár egy fél nappal előbb is összeállíthatjuk. Gyakorlatilag a finomságunkat részeltekben elkészítjük, mikor időnk engedi, és már csak az összeállítás marad hátra. Azt azért vegyük figyelembe, hogy hidegen a legfinomabb. Fogyasztás előtt 2-3 órát érdemes a hűtőben tartani. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

Meggyes zselés sütemény recept

  1. A sütőporral elkevert lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot és beleütjük a tojást. Jól összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingot 3 dl tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejfölt. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. (Készíthetjük befőttből is, a levét akkor se öntsük ki.)
  3. A tésztát kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. Előtte jól lisztezzük be, mert ragad. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, rákenjük a pudingot és sűrűn kirakjuk a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a zselét a cukorral és a vízzel, de még ízletesebb, ha a meggylevéből tudjuk részben vagy egészben készíteni. A megsült tésztánkat ezzel a zselével bevonjuk és hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt tegyük hűtőbe!

Jó étvágyat kívánok!

Meggyes zselés sütemény tányéron
Igazán hűsítő meggyes zselés sütemény egy forró nyári napra.
Meggyes zselés sütemény tányéron

Meggyes zselés sütemény

ELŐKÉSZÍTÉS45 perc
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
Pihenőidő20 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 35 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 20 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 1 kávés kanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojás

Töltelék hozzávalói:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 30-40 dkg kimagozott meggy

Öntet hozzávalói:

  • 2 csomag piros tortazselé
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 5 dl víz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A sütőporral elkevert lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot és beleütjük a tojást. Jól összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingot 3 dl tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejfölt. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. (Készíthetjük befőttből is, a levét akkor se öntsük ki.)
  • A tésztát kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. Előtte jól lisztezzük be, mert ragad. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, rákenjük a pudingot és sűrűn kirakjuk a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Közben elkészítjük a zselét a cukorral és a vízzel, de még ízletesebb, ha a meggylevéből tudjuk részben vagy egészben készíteni. A megsült tésztánkat ezzel a zselével bevonjuk és hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt tegyük hűtőbe!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Meggyes zselés sütemény jellemzői

"Meggyes zselés sütemény" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.