Press "Enter" to skip to content

Csipetke recept


Csipetke recept tálban

A csipetke recept nem csak a neve miatt kedves nekem, hanem a gyerekkoromat juttatja az eszembe. Nagypapám nagyon szeretett és tudott is főzni. Gyakran készített zöldéglevest, zöldborsólevest és hozzá csipetkét gyúrt. Ezért gondoltam, hogy én is megpróbálom, és azóta rendszeresen tálalom ezzel a betéttel a levest. Zöldséglevesinket változatosabbá tehetjük, ha más-más levesbetétet készítünk. A csipetke nem csak háziasabbá, hanem gazdagabbá is teszi a levest.

hirdetés

Csipetke recept

  1. A megmosott tojást egy kis tálba felütjük, fölverjük. Fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény, de még jól gyúrható tésztát kapjunk. Jól dolgozzuk össze, míg szép sima tésztát nem kapunk. Ha kész, kis gombócot formázunk belőle, meglisztezzük alatta is a tálat és a tészta tetejét is. Letakarjuk és legalább fél órát pihentetjük.
  2. A pihentetés után lisztezett kézzel kis borsónyit lecsípünk a tésztából és ujjainkkal kicsit meggömbölyítjük. Addig végezzük ezt míg el nem fogy a tésztánk. Arra ügyeljünk, hogy időnként hintsük meg a már kész csipetkéket egy kevés liszttel és forgassuk őket össze, nehogy összeragadjanak.
  3. Ha készen vagyunk, mehetnek a csipetkék a levesbe.

Jó étvágyat kívánok!

Csipetke recept tálban
Csipetke recept zöldségleveshez.
hirdetés
Csipetke recept tálban

Csipetke recept

ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 45 minutes
FOGÁSEbéd
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 db tojás
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A megmosott tojást egy kis tálba felütjük, fölverjük. Fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény, de még jól gyúrható tésztát kapjunk. Jól dolgozzuk össze, míg szép sima tésztát nem kapunk. Ha kész, kis gombócot formázunk belőle, meglisztezzük alatta is a tálat és a tészta tetejét is. Letakarjuk és legalább fél órát pihentetjük.
  • A pihentetés után lisztezett kézzel kis borsónyit lecsípünk a tésztából és ujjainkkal kicsit meggömbölyítjük. Addig végezzük ezt míg el nem fogy a tésztánk. Arra ügyeljünk, hogy időnként hintsük meg a már kész csipetkéket egy kevés liszttel és forgassuk őket össze, nehogy összeragadjanak.
  • Ha készen vagyunk, mehetnek a csipetkék a levesbe.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Csipetke recept jellemzői

"Csipetke recept" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>