A csipetke recept nem csak a neve miatt kedves nekem, hanem a gyerekkoromat juttatja az eszembe. Nagypapám nagyon szeretett és tudott is főzni. Gyakran készített zöldéglevest, zöldborsólevest és hozzá csipetkét gyúrt. Ezért gondoltam, hogy én is megpróbálom, és azóta rendszeresen tálalom ezzel a betéttel a levest. Zöldséglevesinket változatosabbá tehetjük, ha más-más levesbetétet készítünk. A csipetke nem csak háziasabbá, hanem gazdagabbá is teszi a levest.
hirdetés
Csipetke recept
- A megmosott tojást egy kis tálba felütjük, fölverjük. Fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény, de még jól gyúrható tésztát kapjunk. Jól dolgozzuk össze, míg szép sima tésztát nem kapunk. Ha kész, kis gombócot formázunk belőle, meglisztezzük alatta is a tálat és a tészta tetejét is. Letakarjuk és legalább fél órát pihentetjük.
- A pihentetés után lisztezett kézzel kis borsónyit lecsípünk a tésztából és ujjainkkal kicsit meggömbölyítjük. Addig végezzük ezt míg el nem fogy a tésztánk. Arra ügyeljünk, hogy időnként hintsük meg a már kész csipetkéket egy kevés liszttel és forgassuk őket össze, nehogy összeragadjanak.
- Ha készen vagyunk, mehetnek a csipetkék a levesbe.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Csipetke recept
HOZZÁVALÓK
- 1 db tojás
- liszt
ELKÉSZÍTÉS
- A megmosott tojást egy kis tálba felütjük, fölverjük. Fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény, de még jól gyúrható tésztát kapjunk. Jól dolgozzuk össze, míg szép sima tésztát nem kapunk. Ha kész, kis gombócot formázunk belőle, meglisztezzük alatta is a tálat és a tészta tetejét is. Letakarjuk és legalább fél órát pihentetjük.
- A pihentetés után lisztezett kézzel kis borsónyit lecsípünk a tésztából és ujjainkkal kicsit meggömbölyítjük. Addig végezzük ezt míg el nem fogy a tésztánk. Arra ügyeljünk, hogy időnként hintsük meg a már kész csipetkéket egy kevés liszttel és forgassuk őket össze, nehogy összeragadjanak.
- Ha készen vagyunk, mehetnek a csipetkék a levesbe.
hirdetés
hirdetés
"Csipetke recept" Hozzászólások