Press "Enter" to skip to content

Joghurtos padlizsánkrém

Joghurtos padlizsánkrém

Ha felszeretnéd dobni az étkezéseket, akkor próbáld ki a joghurtos padlizsánkrémet. A joghurtos padlizsánkrém puhasága és lágysága nem mindennapivá teszi az étkezéseket.

hirdetés

Joghurtos padlizsánkrém recept

  1. A sütőt 200 fokra fölmelegítjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk, megsózzuk és félretesszük.
  3. A tojássárgával elkeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk.
  4. A padlizsánok végeit levágjuk és alaposan megmossuk.
  5. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a padlizsánokat és kés hegyével sűrűn megszurkáljuk.
  6. A sütőben puhára sütjük, majd kivesszük. Kihűtjük és a héját lehúzzuk.
  7. Egy üveg vagy porcelántálba kaparjuk a padlizsán belsejét, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Belekeverjük a tojáskrémet is és botmixerrel pürésítjük.
  8. Végül a padlizsánkrémbe belekeverjük a joghurtot.
  9. És 1-2 órára hűtőbe tesszük a joghurtos padlizsánkrémet.

 

Még több a padlizsánkrémről

Talán inkább a klasszikus fokhagymás padlizsánkrémet szeretnél készíteni? Ha kipróbálnád a klasszikus formát a joghurtos padlizsánkrém helyett, akkor kattints a fenti linkre!

És ha izgat a padlizsánkrém kalóriatartalma. « Itt megtudod!

Joghurtos padlizsánkrém
Joghurtos padlizsánkrém recept.

Joghurtos padlizsánkrém

Különleges joghurtos padlizsánkrém recept
Joghurtos padlizsánkrém
Előkészítés: 20 minutes
Sütés / Főzés: 35 minutes
Pihenőidő 2 hours
Összesen: 2 hours 55 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Uzsonna, Vacsora
Konyha: Kísérletező

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán közepes méretű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tojássárga
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár joghurt
hirdetés

Elkészítés

  • A sütőt 200 fokra fölmelegítjük.
  • A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk, megsózzuk és félretesszük.
    Felkockázott vöröshagyma
  • A tojássárgával elkeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk.
  • A padlizsánok végeit levágjuk és alaposan megmossuk.
    Padlizsánok előkészítése
  • Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a padlizsánokat és kés hegyével sűrűn megszurkáljuk.
  • A sütőben puhára sütjük, majd kivesszük. Kihűtjük és a héját lehúzzuk.
    Puhára sütött padlizsánok
  • Egy üveg vagy porcelántálba kaparjuk a padlizsán belsejét, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Belekeverjük a tojáskrémet is és botmixerrel pürésítjük.
    Padlizsánkrém készítése
  • Végül a padlizsánkrémbe belekeverjük a joghurtot.
  • És 1-2 órára hűtőbe tesszük a joghurtos padlizsánkrémet.
    Joghurtos padlizsánkrém

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Joghurtos padlizsánkrém jellemzői

"Joghurtos padlizsánkrém" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük