Press "Enter" to skip to content

Kijevi krémes


Darabolt diós kijevi kémes

Nincs is szebb és finomabb ünnepi desszert, mint a kijevi krémes. A darabolt diós kijevi kémes ellenállhatatlanul finom. Nem csoda, hogy az édesszájúak nagy kedvence. Nem szabad kihagynod, ha Te is odavagy az édes süteményekért.

hirdetés

Kijevi krémes recept

  1. A kijevi krémes tésztájához a lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
  2. Összegyúrjuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejfölt.
  3. Jól gyúrható tésztát kell kapnunk, amit 3 részre osztunk és félreteszünk.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  6. A tésztát egyenként kinyújtjuk, a habbal megkenjük és megszórjuk a darabolt dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben külön-külön megsütjük és hűlni hagyjuk. (A sütési idő tésztánkként kb. 12 perc, így 3x12perc a kijevi krémes sütése.)
  7. A kijevi krémhez a tejben elkeverjük a lisztet a vaníliás cukrot és a tojás hozzáadásával sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a krémhez adagoljuk.
  8. Ezzel a krémmel megkenünk 2 lapot, a 3.-ra nem teszünk krémet. Majd a kijevi krémest letakarjuk és pár órát pihentetjük.
Darabolt diós kijevi kémes
Darabolt diós kijevi kémes
hirdetés
Darabolt diós kijevi kémes

Kijevi krémes

Darabos diós kijevi krémes recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS36 minutes
Pihenőidő5 hours
ELKÉSZÍTÉS7 hours 6 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAKijev, Ukrajna
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

A kijevi krémes tészta hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 db tojássárga
  • 1 csipetnyi

A kijevi krémes hab hozzávalói:

  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál darabolt dió

A kijevi krémes krém hozzávalói:

  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kijevi krémes tésztájához a lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
  • Összegyúrjuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejfölt.
  • Jól gyúrható tésztát kell kapnunk, amit 3 részre osztunk és félreteszünk.
  • A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • A tésztát egyenként kinyújtjuk, a habbal megkenjük és megszórjuk a darabolt dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben külön-külön megsütjük és hűlni hagyjuk. (A sütési idő tésztánkként kb. 12 perc, így 3x12perc a kijevi krémes sütése.)
  • A kijevi krémhez a tejben elkeverjük a lisztet a vaníliás cukrot és a tojás hozzáadásával sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a krémhez adagoljuk.
  • Ezzel a krémmel megkenünk 2 lapot, a 3.-ra nem teszünk krémet. Majd a kijevi krémest letakarjuk és pár órát pihentetjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Kijevi krémes jellemzői

"Kijevi krémes" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük