Press "Enter" to skip to content

Kijevi krémes

Darabolt diós kijevi kémes

Nincs is szebb és finomabb ünnepi desszert, mint a kijevi krémes. A darabolt diós kijevi kémes ellenállhatatlanul finom. Nem csoda, hogy az édesszájúak nagy kedvence. Nem szabad kihagynod, ha Te is odavagy az édes süteményekért.

hirdetés

Kijevi krémes recept

  1. A kijevi krémes tésztájához a lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
  2. Összegyúrjuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejfölt.
  3. Jól gyúrható tésztát kell kapnunk, amit 3 részre osztunk és félreteszünk.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  6. A tésztát egyenként kinyújtjuk, a habbal megkenjük és megszórjuk a darabolt dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben külön-külön megsütjük és hűlni hagyjuk. (A sütési idő tésztánkként kb. 12 perc, így 3x12perc a kijevi krémes sütése.)
  7. A kijevi krémhez a tejben elkeverjük a lisztet a vaníliás cukrot és a tojás hozzáadásával sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a krémhez adagoljuk.
  8. Ezzel a krémmel megkenünk 2 lapot, a 3.-ra nem teszünk krémet. Majd a kijevi krémest letakarjuk és pár órát pihentetjük.
Darabolt diós kijevi kémes
Darabolt diós kijevi kémes

Kijevi krémes

Darabos diós kijevi krémes recept
Darabolt diós kijevi kémes
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 36 minutes
Pihenőidő 5 hours
Összesen: 7 hours 6 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Desszert, Sütemény
Konyha: Kijev, Ukrajna

Hozzávalók

A kijevi krémes tészta hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 db tojássárga
  • 1 csipetnyi

A kijevi krémes hab hozzávalói:

  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál darabolt dió

A kijevi krémes krém hozzávalói:

  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
hirdetés

Elkészítés

  • A kijevi krémes tésztájához a lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
  • Összegyúrjuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejfölt.
  • Jól gyúrható tésztát kell kapnunk, amit 3 részre osztunk és félreteszünk.
  • A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • A tésztát egyenként kinyújtjuk, a habbal megkenjük és megszórjuk a darabolt dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben külön-külön megsütjük és hűlni hagyjuk. (A sütési idő tésztánkként kb. 12 perc, így 3x12perc a kijevi krémes sütése.)
  • A kijevi krémhez a tejben elkeverjük a lisztet a vaníliás cukrot és a tojás hozzáadásával sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a krémhez adagoljuk.
  • Ezzel a krémmel megkenünk 2 lapot, a 3.-ra nem teszünk krémet. Majd a kijevi krémest letakarjuk és pár órát pihentetjük.
    Darabolt diós kijevi kémes megsütve

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Kijevi krémes jellemzői

"Kijevi krémes" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük