Nincs is szebb és finomabb ünnepi desszert, mint a kijevi krémes. A darabolt diós kijevi kémes ellenállhatatlanul finom. Nem csoda, hogy az édesszájúak nagy kedvence. Nem szabad kihagynod, ha Te is odavagy az édes süteményekért.
hirdetés
Kijevi krémes recept
- A kijevi krémes tésztájához a lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
- Összegyúrjuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejfölt.
- Jól gyúrható tésztát kell kapnunk, amit 3 részre osztunk és félreteszünk.
- A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tésztát egyenként kinyújtjuk, a habbal megkenjük és megszórjuk a darabolt dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben külön-külön megsütjük és hűlni hagyjuk. (A sütési idő tésztánkként kb. 12 perc, így 3x12perc a kijevi krémes sütése.)
- A kijevi krémhez a tejben elkeverjük a lisztet a vaníliás cukrot és a tojás hozzáadásával sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a krémhez adagoljuk.
- Ezzel a krémmel megkenünk 2 lapot, a 3.-ra nem teszünk krémet. Majd a kijevi krémest letakarjuk és pár órát pihentetjük.

hirdetés
Kijevi krémes
Darabos diós kijevi krémes recept
HOZZÁVALÓK
A kijevi krémes tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 4 db tojássárga
- 1 csipetnyi só
A kijevi krémes hab hozzávalói:
- 4 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál darabolt dió
A kijevi krémes krém hozzávalói:
- 2 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉS
- A kijevi krémes tésztájához a lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
- Összegyúrjuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejfölt.
- Jól gyúrható tésztát kell kapnunk, amit 3 részre osztunk és félreteszünk.
- A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tésztát egyenként kinyújtjuk, a habbal megkenjük és megszórjuk a darabolt dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben külön-külön megsütjük és hűlni hagyjuk. (A sütési idő tésztánkként kb. 12 perc, így 3x12perc a kijevi krémes sütése.)
- A kijevi krémhez a tejben elkeverjük a lisztet a vaníliás cukrot és a tojás hozzáadásával sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a krémhez adagoljuk.
- Ezzel a krémmel megkenünk 2 lapot, a 3.-ra nem teszünk krémet. Majd a kijevi krémest letakarjuk és pár órát pihentetjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Kijevi krémes" Hozzászólások