Press "Enter" to skip to content

Koldus szelet

Koldus szelet sütemény

A koldus szelet neve nagyon beszédes. Talán csak a szalalkáli, amit be kellett szereznem, a többi hozzávaló minden konyhában megtalálható. További előnye a receptnek, hogy elronthatatlan, persze, ha tényleg figyeljük az órát és nem felejtjük bent a sütőben sülés közben. Szemben a többi többlapos sütikkel, nem kell várni, hogy a tészta puhuljon, azonnal szeletelhető. És az eredmény! Omlós, krémes és nagyon kiadós süti.

hirdetés

Koldus szelet recept

  1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba, a tejben elkeverjük a szalalkálit és ezt is a többihez adjuk. Kézzel jól összegyúrjuk, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A 3 lapot kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet.  A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a rumaromát összekeverjük a kávéval.  A tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a lisztet, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzákeverjük a kakaós krémet. Amikor már jó sűrű, beledaraboljuk a vajat, hagyjuk elolvadni. A krémet én még összeturmixolom, hogy még krémesebb legyen.
  3. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a tetejét letakarjuk sütőpapírral, ráhelyezünk kilós cukrot vagy lisztet és súly alatt pihentetjük 1 órán keresztül. Aztán a tetejét megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat kívánok!

Koldus szelet sütemény
A koldus szelet egy több rétegű sütemény.

Koldus szelet

Koldus szelet sütemény
Előkészítés: 1 hour 5 minutes
Sütés / Főzés: 24 minutes
Pihenőidő 1 hour
Összesen: 2 hours 29 minutes
Adag: 25 szelet
Fogás: Desszert
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

3 lap tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 8 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 dl tej

Krém hozzávalói:

  • 5 dl tej
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 dl kávé
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg vaj
hirdetés

Elkészítés

  • A hozzávalókat kimérjük egy tálba, a tejben elkeverjük a szalalkálit és ezt is a többihez adjuk. Kézzel jól összegyúrjuk, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A 3 lapot kihűtjük.
  • Közben elkészítjük a krémet.  A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a rumaromát összekeverjük a kávéval.  A tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a lisztet, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzákeverjük a kakaós krémet. Amikor már jó sűrű, beledaraboljuk a vajat, hagyjuk elolvadni. A krémet én még összeturmixolom, hogy még krémesebb legyen.
  • A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a tetejét letakarjuk sütőpapírral, ráhelyezünk kilós cukrot vagy lisztet és súly alatt pihentetjük 1 órán keresztül. Aztán a tetejét megszórjuk porcukorral.
hirdetés:

Koldus szelet jellemzői

"Koldus szelet" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük