Régi ízeket juttat eszembe ez a sós teasütemény. A köménymag ízét nagyon kedveljük. Emellett még jótékony hatása is van az egészségünkre. Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, segíti az emésztést. Kicsit nehéz, tömör a tésztája, hisz nincs benne sütőpor. Ezért érdemes kis kockákra felvágni. Nagyon laktató, jól illik kis sörözéshez, borozgatáshoz, vendégváráshoz.
hirdetés
Sós teasütemény recept
- Egy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, beleöntjük a tojássárgát, hozzáadjuk a zsírt és a tejfölt. Az egészet összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, adjunk hozzá még egy kis zsírt, esetleg 1-2 kanál tejet.
- A tésztát sütőpapíron 1,5-2 centi vastagságúra nyújtjuk és kb. 30 percre betesszük a fagyasztóba.
- Az idő leteltével, kivesszük a tésztát, a tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk köménymaggal, de szórhatunk rá tetszés szerint szezámmagot, mákot is. Éles késsel kis kockákra felvágjuk, a kockákat kicsit széthúzzuk, hogy ne érjenek egymáshoz. Nekem nem is fér be egyszerre egy tepsibe.
- 180 fokos sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Sós teasütemény
HOZZÁVALÓK
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 2 tojássárga
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál só
Kenés hozzávalói:
- 2 tojásfehérje
- köménymag
ELKÉSZÍTÉS
- Egy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, beleöntjük a tojássárgát, hozzáadjuk a zsírt és a tejfölt. Az egészet összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, adjunk hozzá még egy kis zsírt, esetleg 1-2 kanál tejet.
- A tésztát sütőpapíron 1,5-2 centi vastagságúra nyújtjuk és kb. 30 percre betesszük a fagyasztóba.
- Az idő leteltével, kivesszük a tésztát, a tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk köménymaggal, de szórhatunk rá tetszés szerint szezámmagot, mákot is. Éles késsel kis kockákra felvágjuk, a kockákat kicsit széthúzzuk, hogy ne érjenek egymáshoz. Nekem nem is fér be egyszerre egy tepsibe.
- 180 fokos sütőben megsütjük.
hirdetés
hirdetés
"Sós teasütemény" Hozzászólások