Nálunk nagy keletje van a sós rágcsálni valóknak. Többféle módon elkészítheted a mákos szezámmagos sós rúd receptet, ízlés szerint más magokat vagy a sajtot is rakhatsz rá. Biztos lehetsz benne, a siker nem marad el. Ennek az élesztős, sós rúd elkészítésének két érdekessége is van. Az egyik, hogy hűtőben kelesztjük, a másik, hogy mindkét oldalát maggal szórjuk meg.
hirdetés
Mákos-szezámmagos sós rúd recept
- A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük, rászórunk egy kanál lisztet és hagyjuk felfutni.
- Közben az tojásfehérje kivételével kimérjük a hozzávalókat. A felfutott élesztőt hozzáöntjük, jól összedolgozzuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.
- Lisztezett nyújtó felületen 1,5-2 centi vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével s megszórjuk mákkal (nem darált). Ezután a tészta alányúlunk és agy nagy lendülettel megfordítjuk. (Mákos oldala kerül alulra.) Ezt az oldalt is megkenjük a fehérjével és most szezámmaggal szórjuk meg.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
- Éles késsel hosszúkás darabokra szeljük és mindegyiket egyszer megcsavarjuk, tepsibe rakosgatjuk és készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Mákos szezámmagos sós rúd
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg liszt
- 18 dkg zsír
- 1 evőkanál só
- 2 tojássárga
- 2 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 2 tojásfehérje
- mák
- szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
- A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük, rászórunk egy kanál lisztet és hagyjuk felfutni.
- Közben az tojásfehérje kivételével kimérjük a hozzávalókat. A felfutott élesztőt hozzáöntjük, jól összedolgozzuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
- Éles késsel hosszúkás darabokra szeljük és mindegyiket egyszer megcsavarjuk, tepsibe rakosgatjuk és készre sütjük.
hirdetés
hirdetés
"Mákos szezámmagos sós rúd" Hozzászólások