Mindig nagy kérdés, mivel kínáljuk meg a vendégeket, vagy csak magunkat amikor elfog az „úgy ennék valamit” érzése. Miért olyan népszerűek nálunk a szezámmagos sajtos rudak? A tésztáját a rétesliszt teszi különlegessé és az egészben hagyott mákszemek. Ha még akarunk rajta alakítani, a sajt fele lehet füstölt is. Ezzel a sós aprósütemény recepttel nem fogunk mellé.
hirdetés
Szezámmagos sajtos rudak recept
- A sajtot lereszeljük. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, majd szezámmag és a tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
- A tésztát lisztezett felületen kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét átkenjük tojásfehérjével és gazdagon megszórjuk szezámmaggal. Egy derelyevágóval kis rudakra felvágjuk, tepsibe rakjuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!

hirdetés
Szezámmagos sajtos rudak
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg puha vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál egész mák
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
- 15 dkg sajt
- szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
- A sajtot lereszeljük. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, majd szezámmag és a tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
- A tésztát lisztezett felületen kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét átkenjük tojásfehérjével és gazdagon megszórjuk szezámmaggal. Egy derelyevágóval kis rudakra felvágjuk, tepsibe rakjuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
hirdetés
hirdetés
"Szezámmagos sajtos rudak" Hozzászólások