A szilvás lepény egy rendkívül egyszerűen elkészíthető gyors süti. Nem kell gyúrni, nyújtani, alig van mosogatnivaló. A szilvát helyettesíthetjük más szezonális gyümölccsel.
hirdetés
Szilvás lepény recept
- A szilvát megmossuk, félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az összes hozzávalót egy tálba öntjük és fakanállal jól összekavarjuk. Ha egynemű, sima tésztánk van, beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- A felezett szilvákat a tésztára sorakoztatjuk. Nem gond, ha kicsit elsüllyednek. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral.
- 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Szilvás lepény
HOZZÁVALÓK
- 2 dl kefir
- 4 dl cukor
- 6 dl liszt
- 4 db tojás
- 2 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 kg szilva
- fahéj
- cukor szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az összes hozzávalót egy tálba öntjük és fakanállal jól összekavarjuk. Ha egynemű, sima tésztánk van, beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- A felezett szilvákat a tésztára sorakoztatjuk. Nem gond, ha kicsit elsüllyednek. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral.
- 25-30 perc alatt készre sütjük.
hirdetés
hirdetés
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Szilvás lepény" Hozzászólások