Press "Enter" to skip to content

Szilvás lepény


Szilvás lepény tepsiben

A szilvás lepény egy rendkívül egyszerűen elkészíthető gyors süti. Nem kell gyúrni, nyújtani, alig van mosogatnivaló. A szilvát helyettesíthetjük más szezonális gyümölccsel.

hirdetés

Szilvás lepény recept

  1. A szilvát megmossuk, félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük és fakanállal jól összekavarjuk. Ha egynemű, sima tésztánk van, beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  4. A felezett szilvákat a tésztára sorakoztatjuk. Nem gond, ha kicsit elsüllyednek. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral.
  5. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Szilvás lepény tepsiben
A szilvás lepény nagyon könnyű hétvégi sütemény.
hirdetés
Szilvás lepény tepsiben

Szilvás lepény

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 dl kefir
  • 4 dl cukor
  • 6 dl liszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 kg szilva
  • fahéj
  • cukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • szilvát megmossuk, félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • Az összes hozzávalót egy tálba öntjük és fakanállal jól összekavarjuk. Ha egynemű, sima tésztánk van, beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  • A felezett szilvákat a tésztára sorakoztatjuk. Nem gond, ha kicsit elsüllyednek. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral.
  • 25-30 perc alatt készre sütjük.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Szilvás lepény jellemzői

"Szilvás lepény" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirdetés