A szilvás pite egy isteni finom hagyományos desszert. Aki szereti a gyümölcsös édességeket az garantáltan élvezni fogja ezt a klasszikus süteményt. A szilvás pite vendégvárásra, kávé mellé, vagy csak önmagunk örömére is tökéletes választás lehet.
hirdetés
Szilvás pite recept
- A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és félre tesszük.
- A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a tojásokat. Ezzel is jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, összegyúrjuk, végül tejföllel fellazítjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk.
- Lisztezett nyújtófelületen elfelezzük a tésztát, egyenként kinyújtjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott tésztánkat. Megszórjuk 2-3 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a szilva ne áztassa el.
- Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztára terítjük a cukrozott szilvát és betakarjuk a tészta másik felével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne szoruljon alá a levegő.
- 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
- Miután megsült a szilvás pite hagyjuk kihűlni, mivel csak hidegen tudjuk felszeletelni. Majd tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral (én ezt elhagytam).
hirdetés
Szilvás pite
Íme itt a részletes recept a puha szilvás pite elkészítéséhez!
Felszerelés
- tál
- nyújtófelület
- nyújtófa
- tepsi
- villa
HOZZÁVALÓK
2 db lap hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
- 80 dkg szilva
- őrölt fahéj
- 3-4 evőkanál cukor
ELKÉSZÍTÉS
- A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és félre tesszük.
- A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a tojásokat. Ezzel is jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, összegyúrjuk, végül tejföllel fellazítjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk.
- Lisztezett nyújtófelületen elfelezzük a tésztát, egyenként kinyújtjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott tésztánkat. Megszórjuk 2-3 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a szilva ne áztassa el.
- Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztára terítjük a cukrozott szilvát és betakarjuk a tészta másik felével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne szoruljon alá a levegő.
- 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
- Hidegen tudjuk felszeletelni a szilvás pitét, majd tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral (én ezt elhagytam).
hirdetés
Így elkészült a szilvás piténk! Várd meg, hogy kehüljön, majd élvezd a pite minden finom falatját.
Íme néhány pite recept, ha még szeretnél hasonló finomságú pitéket készíteni! » Pite receptek ITT!
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Szilvás pite" Hozzászólások