Press "Enter" to skip to content

Szilvás pite


Szilvás pite felszeletelve

A szilvás pite vendégvárásra, kávé mellé, vagy csak önmagunk örömére. A szilvát bátran helyettesíthetjük más szezonális gyümölccsel.

Szilvás pite recept

  1. A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és félre tesszük.
  2. A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a tojásokat. Ezzel is jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, összegyúrjuk, végül tejföllel föllazítjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. Lisztezett nyújtófelületen elfelezzük a tésztát, egyenként kinyújtjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott tésztánkat. Megszórjuk 2-3 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a szilva ne áztassa el. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A tésztára terítjük a cukrozott szilvát és betakarjuk a tészta másik felével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne szoruljon alá a levegő.
  5. 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  6. Hidegen tudjuk felszeletelni, majd tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral (én ezt elhagytam).

Jó étvágyat kívánok!

Szilvás pite felszeletelve
Ha itt az ősz, akkor szilvás pite.
Szilvás pite felszeletelve

Szilvás pite

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

2 db lap hozzávalói:

  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fék db citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • zsemlemorzsa

Töltelék hozzávalói:

  • 80 dkg szilva
  • fahéj
  • 3-4 evőkanál cukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és félre tesszük.
  • A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a tojásokat. Ezzel is jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, összegyúrjuk, végül tejföllel föllazítjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. Lisztezett nyújtófelületen elfelezzük a tésztát, egyenként kinyújtjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott tésztánkat. Megszórjuk 2-3 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a szilva ne áztassa el. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A tésztára terítjük a cukrozott szilvát és betakarjuk a tészta másik felével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne szoruljon alá a levegő.
  • 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  • Hidegen tudjuk felszeletelni, majd tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral (én ezt elhagytam).

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Szilvás pite jellemzői

"Szilvás pite" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.