Press "Enter" to skip to content

Tejfölös lepény


Tejfölös lepény chilipaprikával ízesítve

Kóstold meg ezt a könnyű és ízletes tejfölös lepényt! Ez a recept gyors, egyszerű és garantáltan lenyűgöz majd az ízével. Bármikor elkészítheted! Nagyon jó választás lehet ebédre és vacsorára egyaránt.

hirdetés

Tejfölös lepény recept

  1. A cukros, langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, beleütjük a tojást, ráöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni. A tészta kidolgozása közben hozzáöntjük az olajat is. Így könnyebben tudunk dolgozni.
  3. Sima, ruganyos tésztát kapunk, amit letakarva megkelesztünk.
  4. Eközben fölütjük a tojásokat, elkeverjük a tejföllel és fűszerezzük.
  5. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és a megkelt tésztát beleborítjuk. Nem szükséges kinyújtani, ujjainkkal el tudjuk igazítani a tepsi méretének megfelelően.
  6. A tojásos tejfölt ráöntjük (én még szórok rá egy kevés chilipaprikát) és meglocsoljuk az olajjal.
  7. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tejfölös lepény chilipaprikával ízesítve
Tejfölös lepény chilipaprikával ízesítve
hirdetés
Tejfölös lepény chilipaprikával ízesítve

Tejfölös lepény

Íme itt a részletes recept a tejfölös lepény elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS25 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Kelesztés40 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 20 minutes
FOGÁSEbéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl olaj

Feltét hozzávalói:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • bors
  • chilipaprika
  • 2 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cukros, langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  • A lisztben elkeverjük a sót, beleütjük a tojást, ráöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni. A tészta kidolgozása közben hozzáöntjük az olajat is. Így könnyebben tudunk dolgozni.
  • Sima, ruganyos tésztát kapunk, amit letakarva megkelesztünk.
  • Eközben fölütjük a tojásokat, elkeverjük a tejföllel és fűszerezzük.
  • Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és a megkelt tésztát beleborítjuk. Nem szükséges kinyújtani, ujjainkkal el tudjuk igazítani a tepsi méretének megfelelően.
  • A tojásos tejfölt ráöntjük (én még szórok rá egy kevés chilipaprikát) és meglocsoljuk az olajjal.
  • 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Tejfölös lepény jellemzői

"Tejfölös lepény" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport