Press "Enter" to skip to content

Azonnal puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács dióval a tetején

Az azonnal puha mézeskalács sütése hagyomány nálunk karácsony elején. Nekünk minden évben puhán sikerül a mézeskalács. És mindenki odavan érte! Nincs olyan ember, aki nem szeretné ezt finom, puha mézeskalácsot.

hirdetés

Azonnal puha mézeskalács recept

  1. mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  2. A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk. Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet. Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  3. Ha már egyállagú lett a tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
  4. A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát egy napon keresztül.
  5. Másnapra a tészta megkeményedik, amit lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal figurákat szaggatunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk.
  6. 180 fokon aranybarnára sütjük a kalácsot. Azt javaslom, sütés közben el ne hagyjuk a konyhát, mert pillanatok alatt megégnek a figuráink.
  7. Ha kihűlt a mézeskalácsunk díszíthetjük mézeskalács mázzal (1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kell habosra kevergetni, nem géppel verni). Én ezt elhagyom. Viszont sütés előtt nyomok egy-egy diót a puha mézeskalács tetejére.

A mézeskalács fűszerkeverék receptjét itt a találod! Ha szeretnéd tovább ízesíteni a mézeskalácsodat.

Azonnal puha mézeskalács dióval a tetején
Azonnal puha mézeskalács dióval díszítve.

Azonnal puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept.
Ha szeretnéd tovább ízesíteni a mézeskalácsodat, akkor készítsd el a mézeskalács fűszerkeveréket is a mézeskalácshoz.
Azonnal puha mézeskalács dióval a tetején
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 8 minutes
Pihenőidő 1 nap
Összesen: 1 nap 1 hour 8 minutes
Adag: 3 tepsi
Fogás: Desszert
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 zacskó szalalkáli
hirdetés

Elkészítés

Első nap: azonnal puha mézeskalács tészta

  • mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  • A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk.
  • Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet.
  • Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  • Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
  • A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a mézeskalács tésztát egy napon keresztül.

Második nap: azonnal puha mézeskalács sütése

  • Másnapra a mézeskalács tészta megkeményedik.
  • A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal figurákat szaggatunk.
  • A mézeskalács figurákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk.
  • 180 fokon aranybarnára sütjük a mézeskalácsot. Azt javaslom, sütés közben el ne hagyjuk a konyhát, mert pillanatok alatt megégnek a mézeskalács figuráink.
  • Ha kihűlt a mézeskalácsunk díszíthetjük mézeskalács mázzal (1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kell habosra kevergetni, nem géppel verni). Én ezt elhagyom. Viszont sütés előtt nyomok egy-egy diót a puha mézeskalács tetejére.
    Azonnal puha mézeskalács dióval a tetején

Ezt az azonnal puha mézeskalács receptet megtalálhatod a mézeskalácsreceptek.hu gasztroblog oldalon. Nézz szét a mézeskalácsreceptek.hu oldalan további érdekes mézeskalács receptekért.

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Azonnal puha mézeskalács jellemzői

"Azonnal puha mézeskalács" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük