Press "Enter" to skip to content

Csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt nokedlivel tálalva

Nincs csirkepörkölt nokedli nélkül. Egy szuper csirkepörkölt nélkülözhetetlen körete a nokedli. A csirkepörkölt nokedlivel a legfinomabb. Csirkepörkölt és nokedli elkészítése részletes leírással.

hirdetés

Csirkepörkölt nokedlivel recept

Először a csirkepörköltet készítjük el:

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  2. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  3. Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  4. Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  5. A pörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!

Ezután a nokedli elkészítésével folytatjuk:

  1. A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
  2. Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni. Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
  3. Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
  4. Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
  5. És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.

További csirkepörkölt receptek

Esetleg számodra nem a csirkepörkölt nokedlivel a legmegfelelőbb csirkepörkölt recept?

Akkor mutatok még néhány csirkepörkölt ötletet, hogy megtaláld számodra az igazit:

Az csirkepörkölt készítésekor nagyon fontos figyelembe venni a csirkepörkölt főzési idejét. Nem szabad túl sokáig, de túl rövid ideig sem főzni.

Csirkepörkölt nokedlivel tálalva
Finom csirkepörkölt nokedlivel tálalva.

Csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt elkészítése nokedlivel együtt
Csirkepörkölt nokedlivel tálalva
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 2 hours
Összesen: 2 hours 35 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Hagyományos

Eszközök

  • Nokedliszaggató

Hozzávalók

Csirkepörkölt hozzávalói:

  • 1,5 kg csirkehús (csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé)
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Nokedli hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dl víz
  • 1 teáskanál
hirdetés

Elkészítés

Csirkepörkölt elkészítése:

  • A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  • Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  • Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  • Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  • A pörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!
    Szaftos csirkepörkölt lábasban

Nokedli elkészítése:

  • A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
  • Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
  • Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
  • Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
  • És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.
    Csirkepörkölt nokedlivel tálalva

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Csirkepörkölt nokedlivel jellemzői

"Csirkepörkölt nokedlivel" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük