Press "Enter" to skip to content

Forralt bor készítése

Forralt bor bögrében

A forralt bor készítése advent idején a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke. Ezt a hangulatot otthon is megteremthetjük magunknak. Nincs is meghittebb, mint egy gyertya fénye mellett a meleg szobában elkortyolgatni egy-egy csésze forralt bort a párunkkal. Kell-e ennél több?

hirdetés

Forralt bor készítése

  1. A bort beleöntjük egy kisebb fazékba, én öntök hozzá kb. 1,5 dl vizet is. Beleszórjuk ízlés szerint cukrot, ki mennyire szereti édesen, ill., hogy édes vagy száraz bort használunk.
  2. Ezután jöhetnek a fűszerek a narancs kivételével. Fedő alatt a legkisebb fokozaton melegítsük. Nem szabad, hogy forrjon, mert úgy elillan az alkohol belőle.
  3. Amikor már elérte a kellő hőfokot, belekarikázzuk a narancsot. Én előtte megpucoltam a narancsot. Hőálló poharakban vagy csészékben kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Forralt bor bögrében
Forralt bor készítése pillanatok alatt.

Forralt bor készítése

Forralt bor bögrében
Előkészítés: 10 minutes
Sütés / Főzés: 10 minutes
Összesen: 20 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Ital
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 1 üveg vörösbor
  • 1,5 dl víz
  • cukor
  • egész fahéj
  • szegfűszeg
  • narancs
hirdetés

Elkészítés

  • bort beleöntjük egy kisebb fazékba, én öntök hozzá kb. 1,5 dl vizet is. Beleszórjuk ízlés szerint cukrot, ki mennyire szereti édesen, ill., hogy édes vagy száraz bort használunk.
  • Ezután jöhetnek a fűszerek a narancs kivételével. Fedő alatt a legkisebb fokozaton melegítsük. Nem szabad, hogy forrjon, mert úgy elillan az alkohol belőle.
  • Amikor már elérte a kellő hőfokot, belekarikázzuk a narancsot. Én előtte megpucoltam a narancsot. Hőálló poharakban vagy csészékben kínáljuk.
hirdetés:

Forralt bor készítése jellemzői

"Forralt bor készítése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük