Nem rég találtam ezt a kolbászos csiga receptet, és az első sütésre nagy tetszést aratott. Remek vacsora lett egy pohár sörrel megfejelve. Most csípős kolbászt tettem a töltelékbe, jól passzolt bele. Ez egy kiadós adag, jöhetnek vendégek is hozzá, vagy másnapra megvan az uzsonna. Tehát hidegen is finom.
hirdetés
Kolbászos csiga recept
- A cukros tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk, hagyjuk pár percig, míg felfut.
- A lisztet elkavarjuk a sóval, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgát és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, öntsünk hozzá még egy kis tejet. A végén adjuk hozzá a zsírt. Dagasszuk ki jól, hólyagosra. Ez egy kicsit fárasztó, de megéri. A művelet után letakarjuk és megkelesztjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A kolbászt apróra fölvágjuk, a zöldfűszert megmossuk, földaraboljuk. Én most szárított medvehagymát használtam. Az egészet belekeverjük a tejfölbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, de nem tesszük bele.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, sajttal megszórjuk. Ezután, mint a bejglit föltekerjük, majd kb. 2 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tekercseket. A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. Míg bemelegszik, a tekercsek kelnek még egy kicsit. Pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Kolbászos csiga
HOZZÁVALÓK
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tojássárgája
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál zsír
Töltelék hozzávalói:
- 5 evőkanál tejföl
- 10 dkg lángolt kolbász
- 1 csokor zöldfűszer petrezselyemzöld, medvehagyma
- só, bors
- 10 dkg sajt
ELKÉSZÍTÉS
- A cukros tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk, hagyjuk pár percig, míg felfut.
- A lisztet elkavarjuk a sóval, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgát és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, öntsünk hozzá még egy kis tejet. A végén adjuk hozzá a zsírt. Dagasszuk ki jól, hólyagosra. Ez egy kicsit fárasztó, de megéri. A művelet után letakarjuk és megkelesztjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A kolbászt apróra fölvágjuk, a zöldfűszert megmossuk, földaraboljuk. Én most szárított medvehagymát használtam. Az egészet belekeverjük a tejfölbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, de nem tesszük bele.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, sajttal megszórjuk. Ezután, mint a bejglit föltekerjük, majd kb. 2 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tekercseket. A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. Míg bemelegszik, a tekercsek kelnek még egy kicsit. Pirosra sütjük.
hirdetés
hirdetés
"Kolbászos csiga" Hozzászólások