Press "Enter" to skip to content

Kolbászos csiga


Kolbászos csiga tepsiben

Nem rég találtam ezt a kolbászos csiga receptet, és az első sütésre nagy tetszést aratott. Remek vacsora lett egy pohár sörrel megfejelve. Most csípős kolbászt tettem a töltelékbe, jól passzolt bele. Ez egy kiadós adag, jöhetnek vendégek is hozzá, vagy másnapra megvan az uzsonna. Tehát hidegen is finom.

Kolbászos csiga recept

  1. A cukros tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk, hagyjuk pár percig, míg felfut.
  2. A lisztet elkavarjuk a sóval, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgát és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, öntsünk hozzá még egy kis tejet. A végén adjuk hozzá a zsírt. Dagasszuk ki jól, hólyagosra. Ez egy kicsit fárasztó, de megéri. A művelet után letakarjuk és megkelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A kolbászt apróra fölvágjuk, a zöldfűszert megmossuk, földaraboljuk. Én most szárított medvehagymát használtam. Az egészet belekeverjük a tejfölbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, de nem tesszük bele.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, sajttal megszórjuk. Ezután, mint a bejglit föltekerjük, majd kb. 2 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tekercseket. A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. Míg bemelegszik, a tekercsek kelnek még egy kicsit. Pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Kolbászos csiga tepsiben
A kolbászos csiga remek vacsora lehet egy pohár sör mellé.
Kolbászos csiga tepsiben

Kolbászos csiga

ELŐKÉSZÍTÉS40 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
Pihenőidő45 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 45 perc
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 10 darab

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál zsír

Töltelék hozzávalói:

  • 5 evőkanál tejföl
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 1 csokor zöldfűszer petrezselyemzöld, medvehagyma
  • só, bors
  • 10 dkg sajt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cukros tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk, hagyjuk pár percig, míg felfut.
  • A lisztet elkavarjuk a sóval, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgát és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, öntsünk hozzá még egy kis tejet. A végén adjuk hozzá a zsírt. Dagasszuk ki jól, hólyagosra. Ez egy kicsit fárasztó, de megéri. A művelet után letakarjuk és megkelesztjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A kolbászt apróra fölvágjuk, a zöldfűszert megmossuk, földaraboljuk. Én most szárított medvehagymát használtam. Az egészet belekeverjük a tejfölbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, de nem tesszük bele.
  • A megkelt tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, sajttal megszórjuk. Ezután, mint a bejglit föltekerjük, majd kb. 2 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tekercseket. A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. Míg bemelegszik, a tekercsek kelnek még egy kicsit. Pirosra sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Kolbászos csiga jellemzői

"Kolbászos csiga" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.