Press "Enter" to skip to content

Ördögkerék recept


Ördögkerék sütőtálban

Ha unod már a felvágottas kenyeret, de fogalmad sincs, mit kellene vacsorázni, akkor ez az ördögkerék recept a te recepted. Na jó, egy kicsit munkásabb, mint megkenni egy zsömlét, de annyival finomabb is. Ráadásul szabadkezet kapsz a töltelék megválasztásában: szinte bármi, amit a hűtődben találsz, mehet bele. Mellé egy pohár sör, még a szomszédot is meghívhatod erre a vacsira.

hirdetés

Ördögkerék recept

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük és tulajdonképpen egy kenyértésztát gyúrunk. Ha összeált a tésztánk, pár percig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól és az ujjainktól. Szép, ruganyos tésztát kapunk, letakarjuk és szobahőmérsékleten megkelesztjük (kb.40 perc).
  2. A feltétet ízlés szerint választhatjuk meg. Míg kel a tészta, felszeleteljük a hagymát, a kolbászt vagy amit a hűtőben találunk. Lereszeljük a sajtot, a tejfölben elkeverjük a sót, borsot.
  3. Kiolajozunk egy tortaformát vagy hőálló tálat, a tészta felét beleegyengetjük, ujjainkkal lenyomkodjuk. Megkenjük tejföllel, rárakjuk a kolbászt, a hagymát. A tészta másik felét kinyújtjuk és az előbbire fektetjük.
  4. Az egészet egy éles késsel 8 cikkelyre vágjuk úgy, hogy középen hagyunk egy akkora kört, mint egy pohár szája. Mindegyik cikket egyszer megcsavarunk, majd megszórjuk napraforgómaggal. (Ez most épp nincs itthon, a képről is lemaradt.)
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Ördögkerék sütőtálban
Ördögkerék egy könnyen elkészíthető vacsora.
hirdetés
Ördögkerék sütőtálban

Ördögkerék recept

ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS35 minutes
Pihenőidő40 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 35 minutes
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl víz

Feltét hozzávalói:

  • tejföl
  • szalonna/ kolbász/ sonka
  • reszelt sajt
  • lilahagyma/ fokhagyma/ metélőhagyma
  • só, bors
  • napraforgómag (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük és tulajdonképpen egy kenyértésztát gyúrunk. Ha összeált a tésztánk, pár percig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól és az ujjainktól. Szép, ruganyos tésztát kapunk, letakarjuk és szobahőmérsékleten megkelesztjük (kb.40 perc).
  • A feltétet ízlés szerint választhatjuk meg. Míg kel a tészta, felszeleteljük a hagymát, a kolbászt vagy amit a hűtőben találunk. Lereszeljük a sajtot, a tejfölben elkeverjük a sót, borsot.
  • Kiolajozunk egy tortaformát vagy hőálló tálat, a tészta felét beleegyengetjük, ujjainkkal lenyomkodjuk. Megkenjük tejföllel, rárakjuk a kolbászt, a hagymát. A tészta másik felét kinyújtjuk és az előbbire fektetjük.
  • Az egészet egy éles késsel 8 cikkelyre vágjuk úgy, hogy középen hagyunk egy akkora kört, mint egy pohár szája. Mindegyik cikket egyszer megcsavarunk, majd megszórjuk napraforgómaggal. (Ez most épp nincs itthon, a képről is lemaradt.)
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Ördögkerék recept jellemzői

"Ördögkerék recept" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport