Press "Enter" to skip to content

Ördögkerék recept


Ördögkerék sütőtálban

Ha unod már a felvágottas kenyeret, de fogalmad sincs, mit kellene vacsorázni, akkor ez az ördögkerék recept a te recepted. Na jó, egy kicsit munkásabb, mint megkenni egy zsömlét, de annyival finomabb is. Ráadásul szabadkezet kapsz a töltelék megválasztásában: szinte bármi, amit a hűtődben találsz, mehet bele. Mellé egy pohár sör, még a szomszédot is meghívhatod erre a vacsira.

Ördögkerék recept

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük és tulajdonképpen egy kenyértésztát gyúrunk. Ha összeált a tésztánk, pár percig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól és az ujjainktól. Szép, ruganyos tésztát kapunk, letakarjuk és szobahőmérsékleten megkelesztjük (kb.40 perc).
  2. A feltétet ízlés szerint választhatjuk meg. Míg kel a tészta, felszeleteljük a hagymát, a kolbászt vagy amit a hűtőben találunk. Lereszeljük a sajtot, a tejfölben elkeverjük a sót, borsot.
  3. Kiolajozunk egy tortaformát vagy hőálló tálat, a tészta felét beleegyengetjük, ujjainkkal lenyomkodjuk. Megkenjük tejföllel, rárakjuk a kolbászt, a hagymát. A tészta másik felét kinyújtjuk és az előbbire fektetjük.
  4. Az egészet egy éles késsel 8 cikkelyre vágjuk úgy, hogy középen hagyunk egy akkora kört, mint egy pohár szája. Mindegyik cikket egyszer megcsavarunk, majd megszórjuk napraforgómaggal. (Ez most épp nincs itthon, a képről is lemaradt.)
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Ördögkerék sütőtálban
Ördögkerék egy könnyen elkészíthető vacsora.
Ördögkerék sütőtálban

Ördögkerék recept

ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS35 perc
Pihenőidő40 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 35 perc
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl víz

Feltét hozzávalói:

  • tejföl
  • szalonna/ kolbász/ sonka
  • reszelt sajt
  • lilahagyma/ fokhagyma/ metélőhagyma
  • só, bors
  • napraforgómag (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük és tulajdonképpen egy kenyértésztát gyúrunk. Ha összeált a tésztánk, pár percig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól és az ujjainktól. Szép, ruganyos tésztát kapunk, letakarjuk és szobahőmérsékleten megkelesztjük (kb.40 perc).
  • A feltétet ízlés szerint választhatjuk meg. Míg kel a tészta, felszeleteljük a hagymát, a kolbászt vagy amit a hűtőben találunk. Lereszeljük a sajtot, a tejfölben elkeverjük a sót, borsot.
  • Kiolajozunk egy tortaformát vagy hőálló tálat, a tészta felét beleegyengetjük, ujjainkkal lenyomkodjuk. Megkenjük tejföllel, rárakjuk a kolbászt, a hagymát. A tészta másik felét kinyújtjuk és az előbbire fektetjük.
  • Az egészet egy éles késsel 8 cikkelyre vágjuk úgy, hogy középen hagyunk egy akkora kört, mint egy pohár szája. Mindegyik cikket egyszer megcsavarunk, majd megszórjuk napraforgómaggal. (Ez most épp nincs itthon, a képről is lemaradt.)
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Ördögkerék recept jellemzői

"Ördögkerék recept" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.