Press "Enter" to skip to content

Krumplis lepény

Krumplis lepény kolbász darabokkal

Krumplis lepény recept. Szeretem az olyan recepteket, amelyek elkészítéséhez előzőleg nem kell nagy bevásárlást tenni. Rendszerint van otthon liszt, tej, tojás, tejföl, krumpli és ha még kolbász vagy szalonna is akad, nagy baj nem lehet. Ez egy tartalmas fogás. Régen a paraszti konyhában sok hasonlót készítettek a nehéz egésznapos munka utáni vacsorára.

hirdetés

Krumplis lepény recept

  1. A meglangyosított tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy kanál liszttel, félre tesszük és hagyjuk kb. 10 percig. Ezalatt szépen felfut az élesztőnk.
  2. Közben kimérjük a többi hozzávalót és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és megfőzzük. Leszűrjük róla a vizet és összetörjük, vajjal kikeverjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a lisztet és egy kicsit megsózzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztánkat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk, rákanalazzuk a tejfölt és ráfektetjük a kolbászkarikákat.
  5. Addig sütjük, míg a lepény teteje megpirul.

Jó étvágyat kívánok!

Krumplis lepény kolbász darabokkal
Krumplis lepény kolbász darabokkal megszórva.

Krumplis lepény

Krumplis lepény kolbász darabokkal
Előkészítés: 1 hour 15 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Pihenőidő 30 minutes
Összesen: 2 hours 5 minutes
Adag: 6 adag
Fogás: Vacsora
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 10 dkg zsír

Töltelék hozzávalói:

  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • kolbász
hirdetés

Elkészítés

  • A meglangyosított tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy kanál liszttel, félre tesszük és hagyjuk kb. 10 percig. Ezalatt szépen felfut az élesztőnk.
  • Közben kimérjük a többi hozzávalót és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük.
  • A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és megfőzzük. Leszűrjük róla a vizet és összetörjük, vajjal kikeverjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a lisztet és egy kicsit megsózzuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztánkat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk, rákanalazzuk a tejfölt és ráfektetjük a kolbászkarikákat.
  • Addig sütjük, míg a lepény teteje megpirul.
hirdetés:

Krumplis lepény jellemzői

"Krumplis lepény" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük