Fedezd fel a lenyűgöző ízek világát a kürtöskalács kifli által! Ez a páratlanul finom és különleges kalács mindenkinek ízleni fog. Ezzel a nem mindennapi kürtöskaláccsal minden reggel kényeztetheted ízlelőbimbóidat vagy bármikor, amikor egy különleges kalácsot szeretnél enni. Merülj el az ízek világában a kürtöskalács kifli társaságával!
hirdetés
Kürtöskalács kifli recept
- A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A többi hozzávalót a vaj kivételével egy nagyobb tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk.
- Amikor már összeállt a tésztánk, kezdhetjük dagasztani. Ehhez fokozatosan adagoljuk az olvasztott vajat. Könnyű, ruganyos tésztánk lesz, ha elég kitartóan dagasztunk.
- A bedagasztott tésztát letakarjuk és duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát egy nyújtó felületen enyhén még egyszer átgyúrunk és 12 részre osztunk.
- Ezekből kis gombócokat formázunk, majd egyenként téglalap formára kinyújtjuk. A hasunk felé legyen a rövidebb oldala. A tőlünk távolabb eső 1/3 részét 1 cm-es távolságban éles késsel bavagdaljuk. Az alsó 2/3 részt meglocsoljuk vajjal, megszórjuk fahéjas cukorral.
- Alulról kezdve feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarjuk és újra megkelesztjük.
- 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még a forró kürtöskalács kifliket meglocsoljuk maradék tejjel és megszórjuk fahéjas cukorral.
hirdetés
Kürtöskalács kifli
Íme itt van a recept a kürtöskalács kifli elkészítéséhez!
Felszerelés
- 1 nagy tál
- 1 nyújtófa
- 1 nyújtódeszka vagy lisztezett nyújtófelület
- 1 tepsi
HOZZÁVALÓK
A kürtöskalács kifli tészta hozzávalói:
- 40 dkg sima liszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 1 db tojássárga
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg olvasztott vaj
A kenés hozzávalói:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
- A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A többi hozzávalót a vaj kivételével egy nagyobb tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk.
- Amikor már összeállt a tésztánk, kezdhetjük dagasztani. Ehhez fokozatosan adagoljuk az olvasztott vajat. Könnyű, ruganyos tésztánk lesz, ha elég kitartóan dagasztunk.
- A bedagasztott tésztát letakarjuk és duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát egy nyújtó felületen enyhén még egyszer átgyúrunk és 12 részre osztunk.
- Ezekből kis gombócokat formázunk, majd egyenként téglalap formára kinyújtjuk. A hasunk felé legyen a rövidebb oldala. A tőlünk távolabb eső 1/3 részét 1 cm-es távolságban éles késsel bavagdaljuk. Az alsó 2/3 részt meglocsoljuk vajjal, megszórjuk fahéjas cukorral.
- Alulról kezdve feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarjuk és újra megkelesztjük.
- 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még a forró kürtöskalács kifliket meglocsoljuk maradék tejjel és megszórjuk fahéjas cukorral.
hirdetés
Így elkészült a kürtöskalács kifli! Várd meg, hogy egy kicsit kihűljön és élvezd ezt a finom kalácsot.
Íme néhány kalács recept, ha még szeretnél hasonló finomságú kalácsokat készíteni! » Kalács receptek ITT!
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Kürtöskalács kifli" Hozzászólások