Press "Enter" to skip to content

Sajtos rakott kelkáposzta


Reszelt sajtos rakott kelkáposzta

Ez a reszelt sajtos rakott kelkáposzta egy nagyon ízletes egytálétel. Mind ez a kelkáposzta, a darálthús, a rizs és a tejföl harmóniájának köszönhető. Próbáld ki ezt az egyszerű, de mégis kifinomult receptet!

hirdetés

Sajtos rakott kelkáposzta recept

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és sós vízben a köménymaggal együtt megfőzzük. Ezután leszűrjük róla a vizet.
  2. A megtisztított hagymát fölkockázzuk, zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, amit fehéredésig sütünk és fűszerezzük sóval, borssal, paprikával és a zúzott fokhagymával. Egy kevés vízzel fölöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Közben a rizst megfőzzük.

Most jöhet a rakott kelkáposzta összerakása:

  1. Egy közepes méretű tepsi aljára én a hús szaftjából teszek egy pár kanállal, majd jön egy réteg káposzta, rá a rizs fele, erre a hús fele, és kezdjük előről. A tetejére káposzta kerüljön. Az egészet meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
  2. 200 fokon csak addig sütjük, hogy a sajt szép aranybarna legyen. (kb. 20 perc)
Reszelt sajtos rakott kelkáposzta
Reszelt sajtos rakott kelkáposzta
hirdetés
Reszelt sajtos rakott kelkáposzta

Reszelt sajtos rakott kelkáposzta

Íme itt a részletes recept a reszelt sajtos rakott kelkáposzta elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 20 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 75 dkg darálthús
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • kevés köménymag (egész)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • reszelt sajt
  • 25 dkg rizs

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és sós vízben a köménymaggal együtt megfőzzük. Ezután leszűrjük róla a vizet.
  • A megtisztított hagymát fölkockázzuk, zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, amit fehéredésig sütünk és fűszerezzük sóval, borssal, paprikával és a zúzott fokhagymával.
    Egy kevés vízzel fölöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  • Közben a rizst megfőzzük.

Most jöhet az étel összerakása:

  • Egy közepes méretű tepsi aljára én a hús szaftjából teszek egy pár kanállal, majd jön egy réteg káposzta, rá a rizs fele, erre a hús fele, és kezdjük előről.
    A tetejére káposzta kerüljön. Az egészet meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
  • 200 fokon csak addig sütjük, hogy a sajt szép aranybarna legyen. (kb. 20 perc)
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

A rakott kelkáposztán kívül még számos rakott ételt ismerünk. Az előnyük, hogy könnyen, gyorsan elkészíthetők, és ilyenkor nem kell külön köretről gondoskodnunk.

Itt van még néhány rakott étel, amit biztosan ízleni fog:

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Sajtos rakott kelkáposzta jellemzői

"Sajtos rakott kelkáposzta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>