Press "Enter" to skip to content

Szezámmagos sajtos rudak

Szezámmagos sajtos rudak tányéron

Mindig nagy kérdés, mivel kínáljuk meg a vendégeket, vagy csak magunkat amikor elfog az „úgy ennék valamit” érzése. Miért olyan népszerűek nálunk a szezámmagos sajtos rudak? A tésztáját a rétesliszt teszi különlegessé és az egészben hagyott mákszemek. Ha még akarunk rajta alakítani, a sajt fele lehet füstölt is. Ezzel a sós aprósütemény recepttel nem fogunk mellé.

hirdetés

Szezámmagos sajtos rudak recept

  1. A sajtot lereszeljük. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, majd szezámmag és a tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
  3. A tésztát lisztezett felületen kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét átkenjük tojásfehérjével és gazdagon megszórjuk szezámmaggal. Egy derelyevágóval kis rudakra felvágjuk, tepsibe rakjuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Szezámmagos sajtos rudak tányéron
Szezámmagos sajtos rudak mindig jól jönnek, ha csak úgy ennél valamit.

Szezámmagos sajtos rudak

Szezámmagos sajtos rudak tányéron
Előkészítés: 40 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Összesen: 55 minutes
Adag: 50 darab
Fogás: Uzsonna
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál egész mák
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 15 dkg sajt
  • szezámmag
hirdetés

Elkészítés

  • A sajtot lereszeljük. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, majd szezámmag és a tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
  • A tésztát lisztezett felületen kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét átkenjük tojásfehérjével és gazdagon megszórjuk szezámmaggal. Egy derelyevágóval kis rudakra felvágjuk, tepsibe rakjuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
hirdetés:

Szezámmagos sajtos rudak jellemzői

"Szezámmagos sajtos rudak" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük