Press "Enter" to skip to content

Szilvás pite

Szilvás pite felszeletelve

A szilvás pite egy isteni finom hagyományos desszert. Aki szereti a gyümölcsös édességeket az garantáltan élvezni fogja ezt a klasszikus süteményt. A szilvás pite vendégvárásra, kávé mellé, vagy csak önmagunk örömére is tökéletes választás lehet.

hirdetés

Szilvás pite recept

  1. A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és félre tesszük.
  2. A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a tojásokat. Ezzel is jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, összegyúrjuk, végül tejföllel fellazítjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk.
  3. Lisztezett nyújtófelületen elfelezzük a tésztát, egyenként kinyújtjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott tésztánkat. Megszórjuk 2-3 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a szilva ne áztassa el.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. A tésztára terítjük a cukrozott szilvát és betakarjuk a tészta másik felével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne szoruljon alá a levegő.
  7. 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  8. Miután megsült a szilvás pite hagyjuk kihűlni, mivel csak hidegen tudjuk felszeletelni. Majd tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral (én ezt elhagytam).
Szilvás pite felszeletelve
Ha itt az ősz, akkor szilvás pite.

Szilvás pite

Íme itt a részletes recept a puha szilvás pite elkészítéséhez!
Szilvás pite felszeletelve
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 30 minutes
Összesen: 1 hour 30 minutes
Adag: 6 adag
Fogás: Desszert, Pite, Sütemény
Konyha: Hagyományos

Eszközök

  • tál
  • nyújtófelület
  • nyújtófa
  • tepsi
  • villa

Hozzávalók

2 db lap hozzávalói:

  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fék db citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • zsemlemorzsa

Töltelék hozzávalói:

  • 80 dkg szilva
  • őrölt fahéj
  • 3-4 evőkanál cukor
hirdetés

Elkészítés

  • A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és félre tesszük.
  • A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a tojásokat. Ezzel is jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, összegyúrjuk, végül tejföllel fellazítjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk.
  • Lisztezett nyújtófelületen elfelezzük a tésztát, egyenként kinyújtjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott tésztánkat. Megszórjuk 2-3 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a szilva ne áztassa el.
  • Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A tésztára terítjük a cukrozott szilvát és betakarjuk a tészta másik felével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne szoruljon alá a levegő.
  • 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  • Hidegen tudjuk felszeletelni a szilvás pitét, majd tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral (én ezt elhagytam).
    Szilvás pite felszeletelve

Így elkészült a szilvás piténk! Várd meg, hogy kehüljön, majd élvezd a pite minden finom falatját.

Íme néhány pite recept, ha még szeretnél hasonló finomságú pitéket készíteni! » Pite receptek ITT!

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Szilvás pite jellemzői

"Szilvás pite" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük