Press "Enter" to skip to content

Csirkemell palacsintatésztában

Csirkemell palacsintatésztában megsütve

Kímélő, de finom ebéd (Csirkemell palacsintatésztában) receptjét olvasod. Azoknak is ajánlom, akiknek kevés idejük van, hiszen a palacsintákat előző nap is kisüthetjük, a ragut is elkészíthetjük. Így már csak a tejszínnel való felforralás és a mártás elkészítése marad aznapra.

hirdetés

Csirkemell palacsintatésztában recept

  1. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Egy deci vízben elkeverünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hozzáöntjük a tésztához, ettől könnyebb lesz a palacsinta.
  2. Én egy kevés olajat is szoktam a palacsintatésztába önteni, így nem kell a serpenyőt sütés közben olajozni. Kb. fél óra pihentetés után pici olajon kisütjük a palacsintákat. 10-12 palacsintát kapunk.
  3. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és kis darabokra felvágjuk. Olajat vagy vajat melegítünk és a húsdarabokat fehéredésig sütjük. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük a borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
  4. A palacsintákat megtöltjük a raguval, tűzálló tálba fektetjük.
  5. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rárakjuk a feldarabolt sajtot, ezt is megolvasztjuk. Egy kis kanál majonézt keverünk hozzá, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel. Folyamatosan kevergetjük, míg sűrű masszát nem kapunk. Ezzel öntjük le a palacsintákat és forró sütőben pirosodásig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Csirkemell palacsintatésztában megsütve
A csirkemell palacsintatésztában az egyik kedvenc ebéded lesz.

Csirkemell palacsintatésztában

Csirkemell palacsintatésztában megsütve
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Pihenőidő 30 minutes
Összesen: 2 hours 15 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Főétel
Konyha: Kísérletező

Hozzávalók

Palacsinta hozzávalói:

  • 1 db tojás
  • 25-30 dkg liszt
  • tej
  • szódabikarbónás víz
  • olaj
  • csipetnyi

Ragu hozzávalói:

  • 2 db közepes csirkemell
  • olaj vagy vaj
  • só, bors
  • rozmaring, kakukkfű, lestyán
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyemzöld

Mártás hozzávalói:

  • vaj
  • sajt
  • só, bors
  • tej
  • majonéz
hirdetés

Elkészítés

  • A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Egy deci vízben elkeverünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hozzáöntjük a tésztához, ettől könnyebb lesz a palacsinta.
  • Én egy kevés olajat is szoktam a palacsintatésztába önteni, így nem kell a serpenyőt sütés közben olajozni. Kb. fél óra pihentetés után pici olajon kisütjük a palacsintákat. 10-12 palacsintát kapunk.
  • A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és kis darabokra felvágjuk. Olajat vagy vajat melegítünk és a húsdarabokat fehéredésig sütjük. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük a borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
  • A palacsintákat megtöltjük a raguval, tűzálló tálba fektetjük.
  • Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rárakjuk a feldarabolt sajtot, ezt is megolvasztjuk. Egy kis kanál majonézt keverünk hozzá, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel. Folyamatosan kevergetjük, míg sűrű masszát nem kapunk. Ezzel öntjük le a palacsintákat és forró sütőben pirosodásig sütjük.

Kóstold meg a megújított változatot is! Íme itt a reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztába tekerve!

hirdetés:

Csirkemell palacsintatésztában jellemzői

"Csirkemell palacsintatésztában" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük