Press "Enter" to skip to content

Rakott zöldbab tésztával

Rakott zöldbab tésztával tálalva

A rakott zöldbab sokak által kedvelt egytálétel. Mi van akkor, ha ezt a szuper rakott ételt egy kicsit különlegesebbé tesszük? A rakott zöldbab tésztával nem egy szokványos egytálétel.

hirdetés

Rakott zöldbab tésztával recept

Először pörköltet készítünk:

  1. A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk és zsíron üvegesre dinszteljük (nem pirítjuk).
  2. Rátesszük a megmosott, fölkockázott sertéshúst és kavargatva kifehérítjük. Ezzel a hús rostjai összezárulnak és bent tartják a sertéshús ízeit.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
  4. Lassú tűzön fedő alatt megfőzzük a pörköltet. A hús enged magából annyi levet, hogy nem kell fölönteni vízzel.

Utána elkészítjük a tésztát és a rakott zöldbabot:

  1. A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk és megfőzzük.
  2. Közben megfőzzük a tésztát is, lereszeljük a sajtot.
  3. Ha mindennel elkészültünk, egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Végül meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
  4. Végül a rakott zöldbabot hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.

Rakott zöldbab tipp

Érdemes lehet a sertéspörköltet és a zöld babot előzőnap elkészíteni és megfőzni. Ezzel is rengeteg időt spórolhatunk meg másnapra. Majd elég lesz csak a tésztával és a többi aprósággal foglalkozni.

További rakott zöldbab receptek

Kiszeretnél próbálni másfajta rakott zöldbab receptet is? Akkor nézd meg miket ajánlok:

Megszeretnéd tudni mennyi a rakott zöldbab kalória és tápérték tartalma? Ha igen, akkor olvasd el a Rakott zöldbab kalória című cikkemet is!

Rakott zöldbab tésztával
Rakott zöldbab tésztával és pörkölttel.

Rakott zöldbab tésztával

Szuper rakott zöldbab tésztával elkészítve
Rakott zöldbab tésztával tálalva
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 2 hours 30 minutes
Összesen: 4 hours
Adag: 4 adag
Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Kísérletező

Hozzávalók

Rakott zöldbab tésztával hozzávalói:

  • 1,5 kg zöldbab
  • őrölt kömény
  • 30 dkg tészta
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • borsikafű

Pörkölt hozzávalói:

  • 1 kg sertés lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
hirdetés

Elkészítés

Pörkölt elkészítése:

  • A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk és zsíron üvegesre dinszteljük (nem pirítjuk).
  • Rátesszük a megmosott, fölkockázott sertéshúst és kavargatva kifehérítjük. Ezzel a hús rostjai összezárulnak és bent tartják a sertéshús ízeit.
  • Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
  • Lassú tűzön fedő alatt megfőzzük a pörköltet. A hús enged magából annyi levet, hogy nem kell fölönteni vízzel.
    Sertéspörkölt lábasban

Rakott zöldbab tésztával készítése:

  • A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk. Majd sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
  • Közben megfőzzük a tésztát is, lereszeljük a sajtot.
  • Ha mindennel elkészültünk, egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Végül meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
  • Végül a rakott zöldbabot hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
    Rakott zöldbab tésztával

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Rakott zöldbab tésztával jellemzői

"Rakott zöldbab tésztával" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük