Press "Enter" to skip to content

Kürtöskalács kifli

Fahéjas-cukros kürtöskalács kiflik

Fedezd fel a lenyűgöző ízek világát a kürtöskalács kifli által! Ez a páratlanul finom és különleges kalács mindenkinek ízleni fog. Ezzel a nem mindennapi kürtöskaláccsal minden reggel kényeztetheted ízlelőbimbóidat vagy bármikor, amikor egy különleges kalácsot szeretnél enni. Merülj el az ízek világában a kürtöskalács kifli társaságával!

hirdetés

Kürtöskalács kifli recept

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalót a vaj kivételével egy nagyobb tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk.
  3. Amikor már összeállt a tésztánk, kezdhetjük dagasztani. Ehhez fokozatosan adagoljuk az olvasztott vajat. Könnyű, ruganyos tésztánk lesz, ha elég kitartóan dagasztunk.
  4. A bedagasztott tésztát letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát egy nyújtó felületen enyhén még egyszer átgyúrunk és 12 részre osztunk.
  6. Ezekből kis gombócokat formázunk, majd egyenként téglalap formára kinyújtjuk. A hasunk felé legyen a rövidebb oldala. A tőlünk távolabb eső 1/3 részét 1 cm-es távolságban éles késsel bavagdaljuk. Az alsó 2/3 részt meglocsoljuk vajjal, megszórjuk fahéjas cukorral.
  7. Alulról kezdve feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarjuk és újra megkelesztjük.
  8. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még a forró kürtöskalács kifliket meglocsoljuk maradék tejjel és megszórjuk fahéjas cukorral.
Fahéjas-cukros kürtöskalács kiflik
Fahéjas-cukros kürtöskalács kiflik

Kürtöskalács kifli

Íme itt van a recept a kürtöskalács kifli elkészítéséhez!
Fahéjas-cukros kürtöskalács kiflik
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Pihenőidő 1 hour 30 minutes
Összesen: 2 hours 30 minutes
Adag: 12 darab
Fogás: Desszert, Kalács, Sütemény
Konyha: Kísérletező

Eszközök

  • 1 nagy tál
  • 1 nyújtófa
  • 1 nyújtódeszka vagy lisztezett nyújtófelület
  • 1 tepsi

Hozzávalók

A kürtöskalács kifli tészta hozzávalói:

  • 40 dkg sima liszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárga
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg olvasztott vaj

A kenés hozzávalói:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
hirdetés

Elkészítés

  • A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  • A többi hozzávalót a vaj kivételével egy nagyobb tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk.
  • Amikor már összeállt a tésztánk, kezdhetjük dagasztani. Ehhez fokozatosan adagoljuk az olvasztott vajat. Könnyű, ruganyos tésztánk lesz, ha elég kitartóan dagasztunk.
  • A bedagasztott tésztát letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát egy nyújtó felületen enyhén még egyszer átgyúrunk és 12 részre osztunk.
  • Ezekből kis gombócokat formázunk, majd egyenként téglalap formára kinyújtjuk. A hasunk felé legyen a rövidebb oldala. A tőlünk távolabb eső 1/3 részét 1 cm-es távolságban éles késsel bavagdaljuk. Az alsó 2/3 részt meglocsoljuk vajjal, megszórjuk fahéjas cukorral.
  • Alulról kezdve feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarjuk és újra megkelesztjük.
  • 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még a forró kürtöskalács kifliket meglocsoljuk maradék tejjel és megszórjuk fahéjas cukorral.
    Fahéjas-cukros kürtöskalács kiflik

Így elkészült a kürtöskalács kifli! Várd meg, hogy egy kicsit kihűljön és élvezd ezt a finom kalácsot.

Íme néhány kalács recept, ha még szeretnél hasonló finomságú kalácsokat készíteni! » Kalács receptek ITT!

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Kürtöskalács kifli jellemzői

"Kürtöskalács kifli" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük