Press "Enter" to skip to content

Almás céklasaláta

Almás céklasaláta kistálban

Télen, mikor fokozottan van szükségünk vitaminokra, remek választás az almás céklasaláta. Én heti rendszerességgel vásárolok céklát ebben az időszakban a piacon. Olcsó, egészséges és finom. A cékla sok vitamint (A, C, B6) és ásványianyagot (kálium, magnézium, vas) tartalmaz. Ezenkívül javítja a teljesítményt, csökkenti a vérnyomást. Vérszegényeknek különösen ajánlott. Tisztítja a májat.

hirdetés

Almás céklasaláta recept

  1. A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni, kész. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti a kezünket, meghámozzuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a szintén megmosott, meghámozott, felszeletelt almát.
  2. Az egészre rácsorgatjuk a mézet és a balzsamecetet és jól átforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek a salátában.

Jó étvágyat kívánok!

Almás céklasaláta kistálban
Almás céklasaláta remek választás bármilyen sült étel mellé.

Almás céklasaláta

Almás céklasaláta kistálban
Előkészítés: 15 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Pihenőidő 2 hours
Összesen: 2 hours 45 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Saláta
Konyha: Kísérletező

Hozzávalók

  • 3-4 db közepes méretű cékla
  • 1 db alma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
hirdetés

Elkészítés

  • A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni, kész. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti a kezünket, meghámozzuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a szintén megmosott, meghámozott, felszeletelt almát.
  • Az egészre rácsorgatjuk a mézet és a balzsamecetet és jól átforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek a salátában.
hirdetés:

Almás céklasaláta jellemzői

"Almás céklasaláta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük