Press "Enter" to skip to content

Cukkini lapcsánka


Cukkini fasirt tányérra felhalmozva

Cukkini lapcsánka recept. Szemet gyönyörködtető színekkel találkozhatunk a tél múltával a piacokon. Ilyenkorra én már nagyon kiéhezek a friss gyümölcsökre, zöldségekre. Az egyik kedvencem a cukkini, amit számtalan módon el lehet készíteni. Magas a rosttartalma, 95 %-a víz, ezért remek hidratáló. Gazdag A-, B1-, B2-, B6-Vitaminban, tartalmaz káliumot, foszfort, cinket, magnéziumot, kálciumot. Erősen lúgosító hatású élelmiszerünk.

Cukkini lapcsánka recept

  1. A cukkini két végét levágjuk, alaposan megmossuk, lereszeljük, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután kézzel kinyomkodjuk a levét.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a lereszelt sajtot, a tojásokat, az apróra vágott fokhagymát és a szintén apróra vágott kaprot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, ebbe kanalazva kis cukkinihalmokat rakunk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Cukkini lapcsánka tányérra felhalmozva
A cukkini lapcsánka egy elképesztően egyszerű vacsora.
Cukkini fasirt tányérra felhalmozva

Cukkini lapcsánka

ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
Pihenőidő10 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 10 perc
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 25 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 3-4 db cukkini közepes méretű
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kapor (elhagyható)
  • só, bors
  • olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cukkini két végét levágjuk, alaposan megmossuk, lereszeljük, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután kézzel kinyomkodjuk a levét.
  • Hozzáadjuk a lisztet, a lereszelt sajtot, a tojásokat, az apróra vágott fokhagymát és a szintén apróra vágott kaprot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, ebbe kanalazva kis cukkinihalmokat rakunk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Cukkini lapcsánka jellemzői

"Cukkini lapcsánka" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.