Cukkini lapcsánka recept. Szemet gyönyörködtető színekkel találkozhatunk a tél múltával a piacokon. Ilyenkorra én már nagyon kiéhezek a friss gyümölcsökre, zöldségekre. Az egyik kedvencem a cukkini, amit számtalan módon el lehet készíteni. Magas a rosttartalma, 95 %-a víz, ezért remek hidratáló. Gazdag A-, B1-, B2-, B6-Vitaminban, tartalmaz káliumot, foszfort, cinket, magnéziumot, kálciumot. Erősen lúgosító hatású élelmiszerünk.
hirdetés
Cukkini lapcsánka recept
- A cukkini két végét levágjuk, alaposan megmossuk, lereszeljük, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután kézzel kinyomkodjuk a levét.
- Hozzáadjuk a lisztet, a lereszelt sajtot, a tojásokat, az apróra vágott fokhagymát és a szintén apróra vágott kaprot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, ebbe kanalazva kis cukkinihalmokat rakunk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Cukkini lapcsánka
HOZZÁVALÓK
- 3-4 db cukkini közepes méretű
- 2 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- kapor (elhagyható)
- só, bors
- olaj sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
- A cukkini két végét levágjuk, alaposan megmossuk, lereszeljük, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután kézzel kinyomkodjuk a levét.
- Hozzáadjuk a lisztet, a lereszelt sajtot, a tojásokat, az apróra vágott fokhagymát és a szintén apróra vágott kaprot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, ebbe kanalazva kis cukkinihalmokat rakunk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük.
hirdetés
hirdetés
"Cukkini lapcsánka" Hozzászólások