Press "Enter" to skip to content

Cukkini rántva


Rántott cukkini

Gyakran vásárlok cukkinit a piacon, mert sokféleképpen elkészíthető, laktató, de mégsem fekszi meg a gyomrot (pl.: cukkini rántva). Salátának, köretnek, de akár önálló fogásként is kiváló. Én a közepes méretűeket szeretem, mert ezt nem kell meghámozni, a magjai is olyan picik, hogy nem kell eltávolítani. A rántott cukkiniből sajnos nem tudok annyit készíteni, hogy ne fogyna el rögtön. A szezámmag kicsit különlegesebbé teszi. Hozzá általában kölest főzök kevés sós vízben.

Cukkini rántva recept

  1. A cukkini végeit levágjuk, dörzsiszivaccsal alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük. A cukkini méretétől függően 5-6 centis darabokra vágjuk és hosszában elfelezzük, vagy negyedbe vágjuk.
  2. A panírozáshoz 1-1 tányérba lisztet, zsemlemorzsát teszünk, a harmadikba tojást ütünk fel és felverjük, kissé sózzuk. A zsemlemorzsába tehetünk szezámmagot. Ez ízletesebbé teszi a cukkinit és látványnak sem utolsó. A cukkini darabokat először a lisztben forgatjuk meg, utána beletesszük a tojásba, jól átforgatjuk, majd a zsemlemorzsában meghempergetjük. Kézzel jól nyomkodjuk meg, hogy a panír biztosan rátapadjon.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk és aranybarnára kisütjük a cukkiniket.

Jó étvágyat kívánok!

Rántott cukkini
Cukkini rántva a legfinomabb.
Rántott cukkini

Cukkini rántva

ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS8 perc
ELKÉSZÍTÉS38 perc
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos

HOZZÁVALÓK
  

  • közepes cukkini
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag (elhagyható)
  • olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cukkini végeit levágjuk, dörzsiszivaccsal alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük. A cukkini méretétől függően 5-6 centis darabokra vágjuk és hosszában elfelezzük, vagy negyedbe vágjuk.
  • A panírozáshoz 1-1 tányérba lisztet, zsemlemorzsát teszünk, a harmadikba tojást ütünk fel és felverjük, kissé sózzuk. A zsemlemorzsába tehetünk szezámmagot. Ez ízletesebbé teszi a cukkinit és látványnak sem utolsó. A cukkini darabokat először a lisztben forgatjuk meg, utána beletesszük a tojásba, jól átforgatjuk, majd a zsemlemorzsában meghempergetjük. Kézzel jól nyomkodjuk meg, hogy a panír biztosan rátapadjon.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk és aranybarnára kisütjük a cukkiniket.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Cukkini rántva jellemzői

"Cukkini rántva" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük