Press "Enter" to skip to content

Rántott karfiol


Rántott karfiol olajban megsütve

A rántott karfiol egy nagyon népszerű és igen ízletes étel. Az olaj és panír egy különleges, ropogós és aranybarna külsőt kölcsönöz a karfiolnak. Míg az elkészítése egyszerű, és a végeredmény egy omlós, ízletes finomság lesz. Ebben a cikkben bemutatom, hogyan készítheted el egyszerűen ezt az ízletes rántott karfiolt!

hirdetés

Rántott karfiol recept

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük (a főzés kb. 20 percig tart). Ha megfőtt a karfiol, leszűrjük, langyosra hűtjük.
  2. Közben a panírozáshoz felütjük a tojásokat és megsózzuk. Egy másik tányérba lisztet kanalazunk, a harmadikba pedig zsemlemorzsát. (Ha csak tehetem saját készítésű zsemlemorzsát használok és újabban szórok bele szezámmagot. Az íze is különlegesebb lesz és látványnak sem utolsó.)
  3. Minden rózsát először a lisztbe, utána a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Ha minddel elkészültünk, akkor a bepanírozott karfiolokat forró olajban kisütjük, ami kb. 30 percig tart.
Rántott karfiol olajban megsütve
Rántott karfiol olajban megsütve
hirdetés
Rántott karfiol olajban megsütve

Rántott karfiol

Íme itt a részletes recept a rántott karfiol elkészítéséhez!
Úgy tudunk időt spórolni az elkészítésen, ha nem egyszerre végezzük el az egész munkát. Be lehet panírozni a karfiolt az előző este is és akkor másnap már csak sütést kell elvégezni.
Vagy a sütőben is meg lehet sütni a rántott karfiolt. Ilyenkor sütőpapírt kell tenni a tepsibe és a bepanírozott karfiolrózsákat meglocsolni egy kevés olajjal és a forró sütőbe tenni.
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS50 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 20 minutes
FOGÁSEbéd, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

Felszerelés

  • fazék
  • tányérok
  • serpenyő

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 fej karfiol
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt
  • olaj
  • szezámmag

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük (a főzés kb. 20 percig tart). Ha megfőtt a karfiol, leszűrjük, langyosra hűtjük.
  • Közben a panírozáshoz felütjük a tojásokat és megsózzuk. Egy másik tányérba lisztet kanalazunk, a harmadikba pedig zsemlemorzsát. (Ha csak tehetem saját készítésű zsemlemorzsát használok és újabban szórok bele szezámmagot. Az íze is különlegesebb lesz és látványnak sem utolsó.) 
  • Minden rózsát először a lisztbe, utána a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Ha minddel elkészültünk, akkor a bepanírozott karfiolokat forró olajban kisütjük, ami kb. 30 percig tart.
hirdetés

Így elkészült a rántott karfiol! Várd meg míg kicsit kihűl, és élvezd a finom falatokat. Ha szeretnél hozzá egy finom köretet is elkészíteni, akkor itt meg találod a hozzáillő köretet! » Köret receptek ITT!

Íme néhány rántott recept, ha még szeretnél hasonló finomságú rántott ételeket készíteni! » Rántott receptek ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Rántott karfiol jellemzői

"Rántott karfiol" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük