Press "Enter" to skip to content

Házi májkrém csirkemájból

Házi májkrém csirkemájból kenyérre kenve

Házi májkrém csirkemájból. Ugye ismerős a kérdés: Mit adjunk a gyereknek, a párunknak tízóraira? Ezzel a májkrémmel megkent zsemle, rászelve uborkával, paprikával már igazán kedvelt elemózsia. Amióta rátaláltam erre a receptre, nagyon gyakran készítem el. Igaz én is olvasok olyan információkat, hogy a máj méreganyagokat tartalmaz. Ezért nagyon fontos, hogy megbízható helyről vásároljunk, hiszen, ha megfelelő módon tartották az állatot, esetleg biogazdálkodásból származik, baj nem lehet. Másfelől vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Pl. a D-vitamin pótlására a máj a legalkalmasabb élelmiszer.

hirdetés

Házi májkrém csirkemájból recept

  1. A vajon megdinszteljük a vöröshagymát és rászeljük a fokhagymát.
  2. A májat megtisztítjuk, megmossuk és a felolvasztott vajra tesszük. Nem kell vizet adni hozzá, mert a máj úgyis vizet enged. Kavargatva addig pároljuk, míg a leve el nem fő és ha a májba villát szúrunk, akkor nem jön ki belőle lé. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, bőven szórunk rá majorannát és egy kevés pirospaprikát.
  3. Jól összekeverjük és egy botmixerrel pépesítjük. Még forrón a tálaló tálba vagy üvegbe szedjük, mert ahogy hűl, gyorsan szilárdul is.

Jó étvágyat kívánok!

Házi májkrém csirkemájból kenyérre kenve
A házi májkrém csirkemájból egy egészséges uzsonna.

Házi májkrém csirkemájból

Házi májkrém csirkemájból kenyérre kenve
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 25 minutes
Pihenőidő 3 hours
Összesen: 4 hours
Adag: 4 adag
Fogás: Uzsonna, Vacsora
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • őrölt pirospaprika
hirdetés

Elkészítés

  • A vajon megdinszteljük a vöröshagymát és rászeljük a fokhagymát.
  • A májat megtisztítjuk, megmossuk és a felolvasztott vajra tesszük. Nem kell vizet adni hozzá, mert a máj úgyis vizet enged. Kavargatva addig pároljuk, míg a leve el nem fő és ha a májba villát szúrunk, akkor nem jön ki belőle lé. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, bőven szórunk rá majorannát és egy kevés pirospaprikát.
  • Jól összekeverjük és egy botmixerrel pépesítjük. Még forrón a tálaló tálba vagy üvegbe szedjük, mert ahogy hűl, gyorsan szilárdul is.
hirdetés:

Házi májkrém csirkemájból jellemzői

"Házi májkrém csirkemájból" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük