Press "Enter" to skip to content

Klasszikus franciasaláta

Klasszikus franciasaláta jénaiban

Szerintem a köret kiválasztása egy húshoz nagyon fontos, mint ahogy az is, hogy változatos legyen. Bármennyire is szeretjük a krumplit, azt is meg lehet unni. Amikor zöldséglevest főzök, jócskán teszek bele zöldséget, aminek egy része lesz a klasszikus franciasaláta alapja. Alma mindig van itthon, és most nyár lévén kovászos uborkát raktam a zöldségekhez. Ez a saláta bármilyen sülthúshoz kiváló, de önmagában is finom egy könnyű vacsoraként.

hirdetés

Klasszikus franciasaláta recept

  1. A megfőtt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét felkarikázzuk, felkockázzuk és egy nagyobb tálba tesszük. Az almát megpucoljuk, ezt is feldaraboljuk, valamint az uborkát is. Mind összeforgatjuk.
  2. Elkészítjük a majonézt. A tojássárgát elkeverjük a mézzel és a kevés citromlével, amíg opálos színt nem kap. Hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejfölt.
  3. A majonézt ráöntjük a zöldségekre, jól összekeverjük, a tálat lefedjük és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok!

Klasszikus franciasaláta jénaiban
Klasszikus franciasaláta egy különleges köret, amit bármilyen sült húshoz ajánlom.

Klasszikus franciasaláta

Klasszikus franciasaláta jénaiban
Előkészítés: 15 minutes
Pihenőidő 2 hours
Összesen: 2 hours 15 minutes
Adag: 3 adag
Fogás: Saláta
Konyha: Francia

Hozzávalók

Saláta hozzávalói:

  • főtt leveszöldség
  • savanykás alma
  • ecetes uborka

Öntet hozzávalói:

  • 1 tojássárga
  • 1 evőkanál olaj
  • citromlé
  • 1 kávéskanál porcukor
  • bors
  • mustár
  • 1-2 evőkanál tejföl
hirdetés

Elkészítés

  • A megfőtt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét felkarikázzuk, felkockázzuk és egy nagyobb tálba tesszük. Az almát megpucoljuk, ezt is feldaraboljuk, valamint az uborkát is. Mind összeforgatjuk.
  • Elkészítjük a majonézt. A tojássárgát elkeverjük a mézzel és a kevés citromlével, amíg opálos színt nem kap. Hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejfölt.
  • A majonézt ráöntjük a zöldségekre, jól összekeverjük, a tálat lefedjük és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
hirdetés:

Klasszikus franciasaláta jellemzői

"Klasszikus franciasaláta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük