Press "Enter" to skip to content

Krumplis kalács


Sós fonott krumplis kalács

Elképesztően puha sós fonott krumplis kalács. Amit mindenképp megér kipróbálni! Biztosan nem fogod megbánni. Nézzük is a receptet!

hirdetés

Krumplis kalács recept

  1. A krumpli megpucoljuk, felkockázzuk, vízben megfőzzük, összetőrjük és kihűtjük.
  2. A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, a krumplit, a tejfölt és az élesztős tejet.
  3. Összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani. Ezt addig végezzük, míg laza, könnyű tésztát nem kapunk.
  4. Dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat. Ez megkönnyíti a dagasztást és fényessé teszi a tésztát.
  5. Dagasztás után letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  7. A megkelt tésztát egy nyújtó felületen óvatosan még egyszer átgyúrunk és 8 részre osztjuk.
  8. Mindegyikből kis gombócokat formázunk és 10 percig pihentetjük.
  9. Ezután egyenként vékony rudakat sodrunk belőlük és hosszában félbehajtva fonott krumplis kalácsokat készítünk.
  10. A fonott kalácsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, vízzel bespricceljük, szezámmaggal megszórjuk és megsütjük.
Sós fonott krumplis kalács
Sós fonott krumplis kalács
hirdetés
Sós fonott krumplis kalács

Fonott krumplis kalács

Sós fonott krumplis kalács recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Pihenőidő1 hour
ELKÉSZÍTÉS2 hours 15 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg krumpli
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál
  • szezámmag

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumpli megpucoljuk, felkockázzuk, vízben megfőzzük, összetőrjük és kihűtjük.
  • A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, a krumplit, a tejfölt és az élesztős tejet.
  • Összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani. Ezt addig végezzük, míg laza, könnyű tésztát nem kapunk.
  • Dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat. Ez megkönnyíti a dagasztást és fényessé teszi a tésztát.
  • Dagasztás után letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • A megkelt tésztát egy nyújtó felületen óvatosan még egyszer átgyúrunk és 8 részre osztjuk.
  • Mindegyikből kis gombócokat formázunk és 10 percig pihentetjük.
  • Ezután egyenként vékony rudakat sodrunk belőlük és hosszában félbehajtva fonott krumplis kalácsokat készítünk.
  • A fonott kalácsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, vízzel bespricceljük, szezámmaggal megszórjuk és megsütjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Krumplis kalács jellemzői

"Krumplis kalács" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>