Press "Enter" to skip to content

Sajtos rakott kelkáposzta

Reszelt sajtos rakott kelkáposzta

Ez a reszelt sajtos rakott kelkáposzta egy nagyon ízletes egytálétel. Mind ez a kelkáposzta, a darálthús, a rizs és a tejföl harmóniájának köszönhető. Próbáld ki ezt az egyszerű, de mégis kifinomult receptet!

hirdetés

Sajtos rakott kelkáposzta recept

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és sós vízben a köménymaggal együtt megfőzzük. Ezután leszűrjük róla a vizet.
  2. A megtisztított hagymát fölkockázzuk, zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, amit fehéredésig sütünk és fűszerezzük sóval, borssal, paprikával és a zúzott fokhagymával. Egy kevés vízzel fölöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Közben a rizst megfőzzük.

Most jöhet a rakott kelkáposzta összerakása:

  1. Egy közepes méretű tepsi aljára én a hús szaftjából teszek egy pár kanállal, majd jön egy réteg káposzta, rá a rizs fele, erre a hús fele, és kezdjük előről. A tetejére káposzta kerüljön. Az egészet meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
  2. 200 fokon csak addig sütjük, hogy a sajt szép aranybarna legyen. (kb. 20 perc)
Reszelt sajtos rakott kelkáposzta
Reszelt sajtos rakott kelkáposzta

Reszelt sajtos rakott kelkáposzta

Íme itt a részletes recept a reszelt sajtos rakott kelkáposzta elkészítéséhez!
Reszelt sajtos rakott kelkáposzta
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 20 minutes
Összesen: 1 hour 20 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 75 dkg darálthús
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • kevés köménymag (egész)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • reszelt sajt
  • 25 dkg rizs
hirdetés

Elkészítés

  • A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és sós vízben a köménymaggal együtt megfőzzük. Ezután leszűrjük róla a vizet.
  • A megtisztított hagymát fölkockázzuk, zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, amit fehéredésig sütünk és fűszerezzük sóval, borssal, paprikával és a zúzott fokhagymával.
    Egy kevés vízzel fölöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  • Közben a rizst megfőzzük.

Most jöhet az étel összerakása:

  • Egy közepes méretű tepsi aljára én a hús szaftjából teszek egy pár kanállal, majd jön egy réteg káposzta, rá a rizs fele, erre a hús fele, és kezdjük előről.
    A tetejére káposzta kerüljön. Az egészet meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
  • 200 fokon csak addig sütjük, hogy a sajt szép aranybarna legyen. (kb. 20 perc)
    Reszelt sajtos rakott kelkáposzta

Jó étvágyat kívánok!

A rakott kelkáposztán kívül még számos rakott ételt ismerünk. Az előnyük, hogy könnyen, gyorsan elkészíthetők, és ilyenkor nem kell külön köretről gondoskodnunk.

Itt van még néhány rakott étel, amit biztosan ízleni fog:

hirdetés:

Sajtos rakott kelkáposzta jellemzői

Comments are closed.