Press "Enter" to skip to content

Kapros tökfőzelék

Hideg kapros tökfőzelék

A kapros tökfőzelék egy könnyen elkészíthető és kellően tápláló főzelék, amely a hagyományos magyar konyha egyik jellegzetes fogása. Nézd meg a receptet és próbáld ki most Te is!

hirdetés

Kapros tökfőzelék recept

  1. A főzőtököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
  2. A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
  3. Közben elkészítjük a rántást: kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  4. A rántást a tökhöz öntjük, és összekavarjuk.
  5. Elkészítjük a habarást is: egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a tök főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk. Habarást a tökhöz öntjük.
  6. Az egész tökfőzeléket újra felforraljuk, majd a végén kevés ecettel ízesítjük.
Hideg kapros tökfőzelék
A kapros tökfőzelék hidegen a legfinomabb.

Kapros tökfőzelék

Íme itt a részletes recept a kapros tökfőzelék elkészítéséhez!
Hideg kapros tökfőzelék
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Összesen: 45 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Ebéd, Főzelék
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 1 db főző tök
  • 2 csokor kapor
  • tejföl
  • liszt
  • ecet
  • olaj
hirdetés

Elkészítés

  • A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
    Reszelt tök
  • A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük.
    Kapor
  • Majd ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
    Kapor és tök
  • Közben elkészítjük a rántást: kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
    Rántás készítése
  • A rántást a tökhöz öntjük, és összekavarjuk.
  • Elkészítjük a habarást is: egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a tök főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk. Habarást a tökhöz öntjük.
    Habarás tányérban
  • Az egész tökfőzeléket újra felforraljuk, majd a végén kevés ecettel ízesítjük.
    Hideg kapros tökfőzelék

Jó étvágyat kívánok!

Még 1 tökfőzelék recept

Készítsd el a hagyományos tökfőzeléket is és nézd meg, hogy melyik ízlik jobban! Hagyományos tökfőzelék recept »

Hagyományos hideg tökfőzelék
A hagyományos tökfőzelék sokak nagy kedvence.
hirdetés:

Kapros tökfőzelék jellemzői

"Kapros tökfőzelék" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük