Press "Enter" to skip to content

Krumplis túrós pogácsa

Krumplis túrós pogácsa

Kelttészta készítése sok gyakorlást igényel. Ezért nem szabad elkeseredni, ha elsőre nem egészen úgy sikerül a krumplis túrós pogácsa, ahogy elképzeltük. Ne adjuk fel, próbáljuk újra! Tapasztalni fogjuk, hogy a pogácsa tészta gyúrása mennyire nyugtató hatású, főleg, ha rászánjuk az időt. Kezdjük is el!

hirdetés

Krumplis túrós pogácsa recept

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetőrjük és hűlni hagyjuk.
  2. A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A zsírt felolvasztjuk.
  3. A krumplit összekeverjük túróval és napraforgómaggal. Hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a felfutott élesztőt és rákanalazzuk a zsírt, megszórjuk a sóval. Összegyúrjuk a pogácsa tésztát jó alaposan, míg egyneművé nem válik. Letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt pogácsa tésztát egy nyújtófelületre borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és 2 centi vastagságúra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
  5. A krumplis túrós pogácsákat addig kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik, majd aranybarnára sütjük.
Krumplis túrós pogácsa
Krumplis túrós pogácsa egy kevés napraforgómaggal megspékelve.

Krumplis túrós pogácsa

Krumplis túrós pogácsa recept
Krumplis túrós pogácsa
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Pihenőidő 45 minutes
Összesen: 2 hours 35 minutes
Adag: 40 darab
Fogás: Uzsonna
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3-4 db krumpli
  • 25 dkg túró
  • 5 evőkanál olvasztott zsír
  • 1 evőkanál
  • 5 dkg napraforgó
  • 1 db tojás kenéshez
hirdetés

Elkészítés

  • A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetőrjük és hűlni hagyjuk.
  • A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A zsírt felolvasztjuk.
  • A krumplit összekeverjük túróval és napraforgómaggal.
  • Hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a felfutott élesztőt és rákanalazzuk a zsírt, megszórjuk a sóval.
  • Összegyúrjuk a tésztát jó alaposan, míg egyneművé nem válik. Letakarva duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát egy nyújtófelületre borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és 2 centi vastagságúra kinyújtjuk.
  • Egy éles késsel berácsozzuk és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
  • A krumplis túrós pogácsákat addig kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik, majd aranybarnára sütjük.
    Krumplis túrós pogácsa

Ez a krumplis túrós pogácsa recept megtalálható a pogácsa-receptek.hu gasztroblog oldalon. Nézz szét a pogácsa-receptek.hu oldalan további érdekes pogácsa receptekért.

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Krumplis túrós pogácsa jellemzői

"Krumplis túrós pogácsa" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük