Press "Enter" to skip to content

Zöldborsófőzelék recept

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék recept. Tél végén ki ne vágyna friss zöld ízekre, színekre. A piacot járva örömmel láttam, hogy megjelent a zöldborsó. Igaz nem olcsó, de én jobban szeretem, mint a mélyhűtöttet. Fejtegetés közben nyersen is fogyasztva is kiváló, csak akkor eleve többet kell venni. A főzelék elkészítésekor vigyázzunk, ne használjunk túlsok lisztet, mert különben nagyon menzaízű ételt kapunk. A főzeléket fogyaszthatjuk tükörtojással, bundáskenyérrel, de hússal is.

hirdetés

Zöldborsófőzelék recept

  1. Ha friss zöldborsónk van, kifejtjük, megmossuk. Ha mirelittel dolgozunk, felolvasztjuk. Egy közepes fazékba rakjuk, fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, kevés sót adunk hozzá és fedő alatt főzzük.
  2. Ha már félig megfőtt a borsónk, elkészítjük a rántást.
  3. A rántással összeforraljuk a borsót és elkészítjük a habarást. Nyugodtan adhatunk hozzá több tejfölt is, ez csak javít az ízén.
  4. Még egyszer összeforraljuk. Én a végén teszek bele egy csöpp ecetet.

Jó étvágyat kívánok!

Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék recept legyen benne a szakácskönyvedben.

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 30 minutes
Összesen: 1 hour 30 minutes
Adag: 2 adag
Fogás: Főzelék
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 1 kg hüvelyes zöldborsó vagy 50 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • liszt
  • olaj
  • ecet (elhagyható)
hirdetés

Elkészítés

  • Ha friss zöldborsónk van, kifejtjük, megmossuk. Ha mirelittel dolgozunk, felolvasztjuk. Egy közepes fazékba rakjuk, fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, kevés sót adunk hozzá és fedő alatt főzzük.
  • Ha már félig megfőtt a borsónk, elkészítjük a rántást. Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Fölöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  • A rántással összeforraljuk a borsót és elkészítjük a habarást. Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet. A főzelék levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk és a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben. Nyugodtan adhatunk hozzá több tejfölt is, ez csak javít az ízén.
  • Még egyszer összeforraljuk. Én a végén teszek bele egy csöpp ecetet.
hirdetés:

Zöldborsófőzelék recept jellemzői

"Zöldborsófőzelék recept" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük